Son yıllarda CHP’nin kalesi durumunda olan Aydın’da yerel iktidarı elinde bulunduran CHP’de ‘Kayıp ilanı’ gerilimi başladı. Mevcut İl Başkanı için kişisel sosyal medya hesabından ‘Kayıp ilanı’ veren Barkan Kalınomuz, şimdi de kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildiğini belirterek, “Bununla da mücadele edeceğim” dedi.
 
CHP eski il başkanlarından Baran Kalınomuz, mevcut İl Başkanı Ali Çankır için ‘Kayıp İlanı’ başlığı altında yaptığı paylaşımda “45 yaşlarında, 170 boylarında, esmer, tıknaz,85 kilo civarında siyah gözlü, az yakışıklı CHP Aydın Başkanı aranıyor. Görenlerin insaniyet namına CHP Genel Merkezine bildirmeleri önemle rica olunur” ifadelerini paylaşmıştı. Paylaşım partide ciddi bir gerilime neden olurken, partisi Barkan Kalınomuz’u disipline sevk etti.
 
Konuyla ilgili yine açıklama yapan ve mücadelesinin devam edeceğini belirten Barkan Kalınomuz, “An itibariyle kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildim. Bu durumu tahmin ediyordum. Benim ihraç edilmem önemli değil, bundan sonra mücadele edeceğim cephenin ne kadar genişleyeceğini tahmin bile edemezsiniz. Neler anlatacağımı da tahmin bile edemezsiniz. Hodri meydan. Herkes ama herkes nasibini alacak. Bakalım neler olacak neler” diyerek mevcut yönetimin yanlış yaptığını ileri sürdü. (İHA)