Buca Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde yapılan toplantıya DEÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Münevver Aktaş, Buca Kent Konseyi Kadın ve Çocuk Meclisi Başkanı Nevriye Keyik, Buca Kent Konseyi Genel Sekreteri Yıldız Yılmaz Kurt’un yanısıra, Aliağa, Bornova, Güzelbahçe, Menemen, Urla, Karabağlar, Konak, Bayraklı ve Gaziemir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri başkan ve üyeleri katıldı.

İzmir Kent Konseyleri Birliği Kadın Meclisleri’nin 6. olağan toplantısında

 “Atatürk, Kadın ve Siyaset” konulu söyleşide Yrd. Doç Aktaş görüşlerini açıkladı.

Buca Kent Konseyi Başkanı Nevriye Keyik, Buca Kent Konseyi Kadın ve Çocuk Meclisleri’nin çalışmalarını slayt eşliğinde anlattı. Buca Kent Koseyi Genel Sekreteri Yıldız Yılmaz Kurt ise kent konseylerinin birlik çatısı altında toplanmasının ve buna bağlı olarak kadın meclislerinin de birlik oluşturması gerektiğini vurguladı. Kurt, nüfusun yarısından fazlasını oluşturan kadınların örgütlü çalışma içerisinde yer almalarının günümüz Türkiye’sin de büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Konuk Kent konseyi yöneticileri daha sonra Buca’daki tarihi mekanları gezdiler ardından Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın eşi Oya Tatı ve Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik’in ev sahipliğindeki yemeğe katıldılar.