İlk tören 60 yaş ve üzeri Karşıyakalılardan oluşan Bilge Çınarlar Kulübü’nde yapıldı. Latife Hanım Köşkü bahçesinde gerçekleştirilen kutlamaya Belediye Başkanı Cevat Durak da katıldı. Kulüp bünyesinde kurdukları korolarda Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği kurslarına katılan üyeler, hep birlikte şarkılar söyleyip coşkuyu arttırdı.

Yılbaşı pastasını Başkan Durak’la birlikte kesen Bilge Çınarlar 2014 yılının da aynı güzellikte geçmesi dilediğinde bulundu. Başkan Durak ise, yeni yılın öncelikte barış ve huzur getirmesini dileyerek, “Cumhuriyet’i sizler bir ucundan tutarak, bugünlere getirdiniz. Bizler de yaşatmaya çalışıyor, yeni filizler yetiştiriyoruz. Sizler, hepiniz birer değersiniz“ dedi.

Köşk bahçesinde “minik” sürpriz

Başkan Durak Latife Hanım Köşkü’nde gerçekleşen yılbaşı kutlamasından ayrılırken ise, bir sürprizle karşılaştı. Latife Hanım Köşkü Anıevi’ni gezmek üzere Urla’dan gelen İYTEV Yücel Tonguç Koleji öğrencileri, Belediye Başkanı Durak’ı bir anda karşılarında görünce, önce şaşırdılar. Sonra boynuna sarılarak, öpücüklere boğdular.

Okul öncesi sınıflarda pastalı kutlama

Karşıyaka Belediyesi’nin İsmail Cem ve Bülent Ecevit Kültür merkezlerindeki “Okul Öncesi eğitim” sınıfları da yeni yılı erken kutladı. Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki İsmail Cem Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlamada salon özel süslendi, palyaçolar minikleri eğlendirdi. Yüzlerini boyayan, farklı giysiler giyen 5-6 yaş grubu öğrencileri müzikle birlikte oyunlar oynadı, ikramlardan yedi. Yılbaşı pastasını hep birlikte kesen minikler güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.