İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde evde daha çok vakit geçiren İzmirliler için her yaş ve ilgi grubuna uygun eğitim içeriklerinin olduğu İzmir Akademi online eğitim portalını açtı. Biz İzmir dijital platformu üzerinden ulaşılabilen portalda eğitimlere katılanlar Biz Puan kazanıp daha ileri seviyedeki eğitimlere ücretsiz erişim hakkını elde edebiliyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması amacıyla “Sen Neredeysen Eğitim Orada” sloganıyla İzmir Akademi online eğitim portalını açtı. Biz İzmir dijital platformu üzerinden “Katıl” sekmesinden ulaşılabilen portalda her yaş ve ilgi grubuna uygun 400 farklı program yer alıyor. Biz İzmir üyeliği olan herkes eğitimlere katılabiliyor. Eğitimler aynı zamanda Biz Puan kazandırıyor.  Biz Puan sistemine dahil olan yurttaşlar kazandıkları puanlarla daha ileri seviyedeki eğitim programlarına ücretsiz katılabiliyor. 

İzmir’deki yurttaşların yaş, kültür ve sosyo-ekonomik durum farklılıklarını ortadan kaldıracak çeşitlilikte, farklı merak ve ilgi alanlarına göre eğitimlerin sunulduğu portal ile İzmir’in kültürel gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. “Akıl Sağlığımızı Koruyalım”, “Algoritma Nedir?”, “Antik Roma’da Bir Gün”, “Bağışıklık Sistemi Nasıl Çalışır?”, “Büyük Veri” gibi pek çok başlık altında sunulan online eğitim programlarının güncel içeriklerle geliştirilmesi de planlanıyor.