Ege illerinden Denizli, Uşak ve Kütahya'da kar yağışı etkili olurken, ulaşım olumsuz etkileniyor. 

Kar Denizli’ye gelinliğini giydirdi

Denizli’de rakımı yüksek olan ilçelerde sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Önceki yıllara göre geciken kar yağışı ilçeyi beyaz örtüyle kapladı.

Buldan ilçesinde sabah saatlerinde etkisini giderek arttıran kar yağışı vatandaşların yüzünü güldürdü. Önceki yıllara göre geç gerçekleşen kar yağışı kısa sürede etkisini arttırdı. Lapa lapa yağan kar öğle saatlerinde ilçeyi beyaz örtüyle kapladı. İlçede bin 100 rakıma sahip Süleymanlı Mahallesinde etkili olan kar yağışından sonra oluşan görüntüler ise görenleri cezp etti.

Uşak güne karla başladı

Uşak’ta sabaha karşı başlayarak etkisini arttıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Vatandaşlar güne karla uyanırken araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Yurt genelinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı sabah saatlerinde Uşak’ta da etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kentte cadde ve sokaklar beyaza büründü. Kent merkezinde 10 santimetre yüksekliğe ulaşan kar, araç sürücülerine de zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yolda kalırken bazı araçlar ise vatandaş ve esnaf yardımıyla itilerek hareket ettirildi. Öte yandan D-300 karayolu, Dumlupınar ve Yenişehir rampalarında yol tek şeritli ve kontrollü olarak geçişler sağlandı. Ayrıca Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri ulaşımda aksamalar yaşanmaması için karla mücadele çalışmasına başlanıldı.

Kütahya'da kar yağışı ulaşımı etkiliyor

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde etkili olan kar yağışı, Kocayayla geçidinde trafiği olumsuz etkiledi.

Domaniç’te etkili olan kar yağışı yolu beyaza bürüdü. Domaniç-İnegöl karayolu Kocayayla geçidinde ulaşım zaman zaman aksamalar meydana gelirken, ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karayolları ekipleri, Domaniç-İnegöl yolu Kocayayla geçidinde, yolu açık tutmak için kar küreme araçları ve iş makineleriyle çalışmalarını sürdürürken, tır ve zincirsiz araçların geçişlerine yol durumuna göre izin veriliyor. (İHA)