Korona virüsü salgınının tüm dünyayı etkilemesiyle hızlıca çevrim içi uygulamalara geçiş yapan sivil toplum kuruluşları; eğitim, seminer, toplantı ve benzeri etkinliklerini devam ettirebilme şansı yakaladı. Bu süreçte sahaya inemeyenler, farkındalık çalışmalarını kamuoyuyla dijital iletişim yoluyla paylaşabildi.
Dijitalleşme, kurumların faaliyetlerinde, iş yapış biçimlerinde köklü değişimler oluşturuyor. Bu durum, şirketlerin üretim metotlarından müşteri beklentilerine, dağıtım kanallarından iş yapış süreçlerine kadar hemen her şeyi değiştiriyor. Dijitalleşme yoluyla çalışan sivil toplum örgütleri, ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık oluşturdu. Korona virüsü salgınının tüm dünyayı etkilemesiyle hızlıca çevrim içi uygulamalara geçiş yapan sivil toplum kuruluşları; eğitim, seminer, toplantı ve benzeri etkinliklerini devam ettirebilme şansı yakaladı. Bu süreçte sahaya inemeyenler, farkındalık çalışmalarını kamuoyuyla dijital iletişim yoluyla paylaşabildi. STK'ların sürdürülebilirlik ve gelişmelerinin en büyük yardımcısı, dijital dönüşümü sağlayabilmeleri oldu.
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD)'nin bu dönemki projelerinin çoğunda dijitalleşmenin etkisi hissedildi. Bu süreçte 120’nin üzerinde etkinlik gerçekleştiren EGİAD, dijitalleşme ile diğer kurumlara da örnek oldu.
700’ün üzerinde üyesini de bu sürece hazırlamak üzere yola çıkan EGİAD, 45 yıllık bilgi teknolojileri deneyimine sahip, pek çok ilke ve başarılı projeye imza atan SabancıDx ile bir araya geldi. Dijital B2B satın alma platformları, ileri veri analitiği ve robotik süreç otomasyonu, insan kaynaklarında dijitalleşme, temel insan kaynakları sistemlerindeki dönüşüm gibi başlıkların ele alındığı etkinlikte hızla gelişen teknoloji ve getirdiği imkânlar masaya yatırıldı.