Jeofizik uzmanı, deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bugün Midilli önlerinde meydana gelen ve İzmir’i etkileyen deprem fırtınasını SÖZCÜ‘ye değerlendirdi. Ercan, bölgede beklenen 6.9 ile 7.2 büyüklüğündeki depremlere dikkat çekti, “Bunun arkasının ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Ancak beklenen boşalma olmadı” dedi.
 
Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan, Midilli, Karaburun, Foça üçgeninde 6.9 ile 7.2 büyüklüğünde bir deprem beklediğini, bu bölgede 2017'de meydana gelen 6.3 bir depremin bu deprem olmadığını belirterek “2017'deki 6.3'lük Midilli depremi  tıpkı Sisam depremi gibi sarsıntı yaratmış, ama yıkıntı yaratmamıştı.
 
Beklediğim 6.3 büyüklüğündeki depremden çok daha küçük bir deprem. Bu nedenle burada hala bir enerji boşalma açığı var. Belli bir gerginlik boşalmamıştır. Bunun arkasının ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Ancak beklenen boşalma olmadı” dedi.
 
Prof. Ahmet Ercan: Yazlıklarınıza gidin İzmir’de bu sabahtan itibaren ard arda yaşanan ve paniğe yol açan depremlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, “5.1’lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Bu hiç iyiye işaret değil. İzmirliler yazlıklarına gitsinler” dedi.