İşitme cihazı kullanarak kulak çınlaması sorunundan kurtulabilirsiniz. Kulak çınlaması her insanın hayatında en az bir kere yaşadığı durumlardan birisidir. Sessiz bir ortamda otururken, telefonda konuşurken bir anda meydana gelen çınlama bazı durumlarda uğultu, ıslık, nabız sesi şeklinde meydana gelebilmektedir. Çınlama sesi bazen hafif bazen şiddetli bazense uzun süreli olabilmektedir. Uzun süreli çınlama sesleri duymanız gereken sesleri de duyamamanıza neden olabilir. Genelde ilerleyen yaş ile beraber işitme kaybının bir sonucu olarak meydana gelen sol kulak çınlaması, bazı hastalık ve rahatsızlıkların ön belirtisi de olabilmektedir. Bu yazımız içerisinde sol kulak çınlaması ile beraber kulak çınlaması nedenleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Kulak Neden Çınlar?

Kulak neden çınlar konusu oldukça fazla merak edilmektedir. Ayda yılda bir meydana gelen çınlama durumunu kimse dikkat etmemektedir. Ancak ayda birkaç kez 5 dakika kadar kulak çınlaması meydana geliyorsa bu durum oldukça fazla merak edilmektedir. 40 ile 70 yaş arasındaki kişilerin bu risk grubunda olduklarını söyleyebiliriz. Kulak çınlaması nedenleri;

·         Sürekli yüksek ses müziğe, inşaat sesine, tabanca ve tüfek atış sesine maruz kalmak

·         Kullanılan bazı ilaçların yan etkisi

·         Alerji

·         Boyun, kulak ve baş bölgesine alınan darbeler

·         Orta kulak bölgesi enfeksiyonları

·         Nörolojik bozukluklar

·         Beyin tümörü

·         Yaşlanma

Gibi onlarca neden kulak çınlamasına neden olabilir. İlerleyen yaşın yanı sıra çok önemli hastalıkların yan belirtisi olarak kulak çınlaması meydana gelebilmektedir. Ana neden elbette yapılacak kontrol sırasında belirlenebilmektedir.

Tinnitus Nedir?

Kulak çınlaması terimini halk arasında herkes bilmektedir. Ancak doktorlar teşhis sırasında tinnitus terimini kullanınca birçok kişi yabancı kalmaktadır. Tinnitus; kulak çınlamasının tıp dilindeki karşılığıdır. Kulak çınlaması yaşayan kişiler üzerinde incelemelerde bulunan bilim insanları bu kişilerin %85’lik bölümünde işitme kaybı meydana geldiğini görmüştür. Kulakta meydana gelen çınlama beyne giden işitme sinyallerinin kesilmesine neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda işitme cihazı kullanmak en doğru seçenek olacaktır.

Kulak çınlaması sorunu yaşayan kişiler, etrafında bulunan sesleri kolay bir şekilde algılamayabilir. Bu gibi durumlarda işitme cihazı almanız gerekecektir. Türkiye’nin işitme merkezlerinden birisi olan Duymer, kulak çınlaması sonucu işitme kaybı yaşayan kişilere destek olmaktadır. Bu grup için tasarlanmış olan özel ürünlere göz atabilir, işitme sorununuzun çözülmesini sağlayabilirsiniz.