Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, kent merkezinin dışındaki ilçelerde üretici ve esnafın sorunlarını verimlilik artışı, sözleşmeli çiftçilik ve işletme ortaklığı yöntemlerinin geliştirilmesiyle çözeceklerini söyledi.

İzmir’de göreve geldikten sonra 3 ay içinde ilçelerin yarısında teşkilatlanan, diğerlerinde de bu süreci en kısa zamanda tamamlamak için görüşme ve değerlendirmelerini sürdüren DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, bir yandan da sahadaki çalışmalarıyla partisinin kamuoyundaki yükselişini perçinliyor.

DEVA Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Halil Karakaş ile Kiraz İlçe Başkanı Hakkı Sab’a geçtiğimiz günlerde yetki belgelerini veren Ösen, hiç zaman kaybetmeden il yönetimi ile birlikte bu ilçeleri ziyaret ederek hem üyelerle tanıştı hem de birlikte esnaf ziyareti yapıp çarşının, pazarın nabzını tuttu. İzmir ve ilçelerinde siyasete kazandırılan yeni yüzlerle, kadınlar ve gençlerle yaptığı ziyaretlerde vatandaşların DEVA Partisi’ne gösterdiği ilgiden memnunluk duyan Ösen, buna layık olmak, İzmir’i hak ettiği konuma taşımak için her geçen gün daha çok çaba sarf edeceklerini dile getirdi.

Üstesinden geliriz

Ödemiş ve Kiraz gibi metropolden uzak ilçelerde üretici kesim ile esnafın birbirini destekleyen ve ayrılmaz iki güç olduğuna dikkat çeken DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, “Üreticilerimiz tarımsal girdi maliyetlerinin artışına, ürünlerinin tarladan ucuza çıkarken tezgahlarda pahalı hale gelmesine çözüm bulunmasını istiyor. Pazarcılarımız sebzenin, meyvenin tarladan tezgaha gelinceye kadarki zincirin her bir halkasının bir sonrakine maliyet artışı olduğunu anlatmaya çalışıyor. Esnaflarımız müşterilerini oluşturan üreticinin gelir kaybının yanı sıra pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamaların alışveriş ortamını öldürdüğünü söylüyor. Ekonominin yükünü çekenlere destek gelmiyor, borçlar büyüyor. Ancak bunlar çözülemez sorunlar değil. Bizler akıl ve bilimin rehberliğinde kentimizi, ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturacak politikaları hayata geçirmek için elimizi taşın altına koyduk. Sizlerin vereceği destekle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok” dedi.

Göreve hazırız

DEVA Partisi teşkilatlarının kapılarının açık, başta ilçe başkanları olmak üzere tüm üyelerinin de halkın arasında olduğunu vurgulayan Seda Kaya Ösen, şöyle konuştu: “Üreticilerimiz ve esnaflarımızla ilgili bürokratik işlem yükünü azaltacak, süreçleri basit ve anlaşılır hale getireceğiz. Alanında uzman insan kaynağı gücünü yerinde kullanacağız. Tarımda ölçek veriminin artırılmasına yönelik olarak üretici birlikleri ve kooperatiflerin kurumsal kapasitesini güçlendirip işletme ortaklığı modellerini geliştireceğiz. Ekonomik sistemin en ön saflarında yer alan, çarkların dönmesini sağlayan esnaflarımız hak ettikleri desteği alacaklar. Biz DEVA’yız, göreve hazırız.”