TÜRKONFED’e bağlı Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ve Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) yönetim kurulları çevrimiçi olarak tanışma toplantısı düzenledi. Ortak projeler ve işbirlikleri için kurumlar arası ilişkilerin güçlü olması gerektiğini söyleyen BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Çevrimiçi de olsa iki kurumun yönetim kurulları bir araya gelerek ortak projeleri konuşmak istedik” dedi.

Toplantının açılışında konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, insan biriktirmenin önemine değinerek, “Hayatta her şey tanışıklıkla, iletişim ve diyalogla olur. Özel yaşamda da iş yaşamında da bu böyledir. TÜRKONFED bünyesinde bulunan BASİFED ile GESİFED’in yönetim kurulları olarak tanışmak, iletişimi güçlendirmek ve olası ortak projeleri hayata geçirmek için çevrimiçi toplantı düzenlemek istedik” diye konuştu.

“Ortak proje imkanı yaratalım”

GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant ise böylesi bir organizasyonu düzenlediği için BASİFED’e teşekkür etti. Bu tarz iletişimin büyük faydaları olduğunu söyleyen Nalbant, BASİFED ile her tür işbirliğine açık olduklarını söyledi. GESİFED olarak Güney Ege’yi temsil ettiklerini ve 2012 yılında kurulduklarını söyleyen Nalbant, “Denizli, Aydın, Muğla illerine bağlı 10 üye dernek ve 1500 iş insanından oluşuyoruz. BASİFED ile ortak proje imkanı yaratmak isteriz” dedi.

Pandemi döneminde TÜRKONFED’in dijital STK’cılık akımına uygun olarak tüm toplantıları eksiksiz yaptıklarını vurgulayan Nalbant. “Denzli’nin her partiden tüm milletvekilleri ile çevrimiçi toplantı yaptık. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Meral Akşener ile Güney Ege’yi konuştuk. Diğer illerin milletvekilleri ile de bu toplantılara devam edeceğiz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından BASİFED ve GESİFED yönetim kurulu üyeleri hem faaliyette bulundukları iş kolları hem de başkanlığı yaptıkları STK’ları tanıtırken, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri ise Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) yapısını, kapsamını anlatarak EGEV’in organize ettiği Ege Ekonomik Forumu hakkında bilgi verdi.