Ülke genelinde iki dozdan oluşan aşılama çalışmaları devam ederken, sürecin en sıra dışı vakası İzmir’de yaşandı. 67 yaşındaki Kaynakçı, alerji aşısı olmak için gittiği ASM’de yanlışlıkla 3. doz aşı vurularak tarihe geçti.
 
Türkiye’de mutasyon sonucu ortaya çıkan varyantların yarattığı korkutucu tablonun gölgesinde koronavirüs salgınıyla mücadele tam gaz devam ederken, süreçte hayati önem taşıyan aşılama mesaisi de risk grupları öncelenerek sürüyor. Koronavirüsün oluşturduğu tehdit göz önüne alındığında 65 yaş üstü vatandaşlar da bu risk gruplarının başında geliyor. Ülke genelinde bu grubun iki dozdan oluşan aşılama çalışmalarında sona gelinirken, sürecin en sıra dışı vakası İzmir’de yaşandı. 67 yaşındaki Ganime Kaynakçı yaşanan skandal sonucu 3 doz aşı olarak tarihe geçti. İzmir’in Menderes ilçesinde ikamet eden Kaynakçı, ikinci doz Sinovac aşısını olduktan 8 gün sonra meydana gelen alerjik tepkime nedeniyle  Aile Sağlık Merkezi’nin (ASM) yolunu tuttu. Kaynakçı’ya burada yapılan muayene ve testler sonucunda alerji iğnesi vurulmasına karar verildi.
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kaynakçı ASM’deki bekleme odasında tedavisi için gerekli adımın yapılmasını beklerken içeriye giren hemşire kendisine herhangi bir soru sormadan ve kontrol yapmadan bir doz Sinovac aşısı vurdu. Aynı zamanda tansiyon hastası olan ve alerjisi için yapıldığını düşündüğü iğnenin etkisiyle ağırlaşıp bir süre müşaade altında tutulan Kaynakçı, doktor tarafından telefon numarası alınıp eve gönderildi. Kaynakçı’ya ertesi gün arandığı ve durumu sorulan ASM tarafından yanlışlıkla Sinovac aşısı vurulduğu bildirildi. Kaynakçı aşı skandalı sonrası günlerce ağır halsizlik yaşarken, ASM doktoru tarafından durumu sürekli kontrol edildi. Talihsiz kadın doktorun bu kontrol görüşmeleri sırasında kendisini “Durumunu bakanlık dahil biliyor ve takip ediyor. Prof.Dr. Mehmet Ceyhan’dan dahi görüş aldık. Yapacak bir şey olmadığını ve bir süre halsizlik yaşamanın normal olduğunu söyledi” sözleriyle telkin etti. Öte yandan konuyla ilgili olarak ASM’deki doktorlar ve hemşireler hakkında soruşturma başlatıldığı da öğrenildi. (E.Çağla Genis/İlk Ses Gazetesi)