Uluslararası Müzecilik Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, çocuklar için sanal müze turu düzenledi. UNESCO Dünya Mirası listesinde yeralan 12 bin yıllık Şanlıurfa’daki Göbeklitepe Örenyerini gezen çocuklar, ‘Bu anlamlı günde bize en güzel hediye bu kültür turu oldu’ dediler.
 
Uluslararası Müzecilik Derneği Başkanı Dr. Hakan Tartan, pandemi sürecinin en çok çocukları yorduğunu ve zorladığını belirterek, ‘Kültür sanat çocuklarımız için en güzel iyileştirme, geliştirme yolu. Sosyal girişimlerde örnek Derneğimiz, çocuklarımıza bu özel kültür turu ile küçük bir armağan sunmak istedi. Göbeklitepe dünya mirası içinde yeralan önemli bir kültür hazinesi. Gördüğümüz ilgi mutluluk verici’ dedi.
 
Dünyanın en eski ve en büyük tapınma merkezi sayılan ve varlığıyla insanlık tarihine önemli bir katkı koyan Göbeklitepe Örenyeri Uzman Arkeolog Dilay Özkan ‘ın sunumu ile tanıtıldı. Göbeklitepe’deki çalışmaları izleme şansı bulan ve neolotik çağla ilgili bilgileri yenileyen
 
Murat Reis ve Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu öğrencileri, 23 Nisan’ı farklı ve keyifli bir boyutu ile yaşama şansı buldu.