ÖzgürİGC Grubu projelerini açıklamaya devam ediyor: Zor zamanlarda mesleki örgütünü yanında görmek İzmirli gazetecilerin de hakkı 
 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan Genel Kurul toplantısı öncesi ÖzgürİGC Grubu, projelerini açıklamaya devam ediyor. Daha önce “İzmir Gazeteciler Meclisi”, “Uluslararası İzmir Basın Merkezi”, “Toplu Konut” ve “Sosyal Destek” projelerinin ayrıntılarını açıklayan ÖzgürİGC Grubu gazeteciler için zor zamanlarında yanında olma ve ekipman desteği konusundaki projelerini de açıkladı. ÖzgürİGC Grubu adına Mustafa Yılmaz’ın yaptığı açıklamada, “Zor çalışma koşullarında bağlı olduğu meslek örgütünü yanında görmek İzmirli gazetecilerin de hakkı” ifadeleri dikkat çekti. 
 
ÖzgürİGC Grubu’nun açıklaması şöyle: 
 
Teknolojik gelişmeler, gazeteciliğin fiziki imkanlarını her geçen gün kolaylaştırsa da modern cihazlara sahip olmayan meslektaşlarımız haber yarışında dezavantaj yaşıyor. 
 
Gazetecilerin öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan fotoğraf makinesi, objektif, bilgisayar, ses kayıt cihazı gibi ekipmanlara daha kolay ulaşabilmesi için altyapı çalışmaları yapacağız.  
 
Üreticiler ve ithalatçılar ile görüşmeler gerçekleştirerek gazetecilerin indirimli ve vadeli koşullarla ekipman alabilmesinin önünü açacağız.  
 
Zor şartlarda çalışan gazetecilerin, maddi imkanlarını zorlayarak kavuştuğu ekipmanlarının sigortalanması için de uygun koşulları araştıracağız.  
 
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen  “Demokrasi için Medya Medya için Demokrasi” programıyla Türkiye’deki birçok gazeteci ekipman alma desteğinden faydalanıyor. 
 
İzmirli gazetecilerin de AB projesi kapsamında dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera, yedek batarya, yaka mikrofonu, telsiz mikrofonu gibi ekipmanlardan yararlanması için çalışacağız.  
 
Deprem, sel gibi olaylarda çalışma şartları zorlaşan meslektaşlarımızın yanında olacağız, alandaki ihtiyaçlarını belirleyeceğiz.  
 
Bölgede basın merkezinin oluşturulması, internet altyapısının sağlanması, haber, fotoğraf veya video hazırlama, gönderme imkanlarını kolaylaştırılması için çalışacağız. Meslektaşlarımızın yanında olacağız.  
 
Afet anında ya da sonrasında gazetecilerin can güvenliği, sağlığı için gerekli tedbirlerin alınmasını gözeteceğiz.  
 
Haber için canını tehlikeye atabilen gazetecilerin yağmurluk, çizme, teknik ekipman, lojistik destek ihtiyacını tespit edip, bu ihtiyaçların karşılanması için çalışacak, kurumlarla iletişime geçeceğiz.  
 
Maden faciası, deprem gibi olaylarda yüzlerce ölüme tanık olan meslektaşlarımızın omuzlarında taşıdığı ağır yükün farkındayız. 
 
Zor çalışma koşullarında bağlı olduğu meslek örgütünü yanında görmek İzmirli gazetecilerin de hakkı. 
 
İzmirli gazetecileri, çağdaş şartlarda çalışma olanağına kavuşturmaya kararlıyız. 
 
ÖzgürİGC Grubu adına Mustafa Yılmaz