İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçimden önce verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tam kapanma sürecini fırsata çevirerek kent içi ulaşımı rahatlatmak için 7 ayrı bölgede kavşak ve yol düzenlemesi yapıyor. Konak, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Karabağlar ve Balçova ilçelerinde yürütülen çalışmaların bayram öncesi tamamlanması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında 'kent içi trafiği rahatlatacak altın dokunuşlar' şeklinde ifade ettiği projeler bir bir hayata geçiyor. 17 günlük tam kapanma sürecini değerlendirerek kentin ana arterlerinde yol ve asfalt çalışmalarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 7 noktada trafiği rahatlatacak yol ve kavşak düzenlemelerine başladı. Ulaşım Dairesi tarafından hazırlanan kavşak projeleriyle Bornova Egemak, Konak Karataş, Alsancak Gar, Balçova Marina, Çiğli Koçtaş, Karabağlar Yaşayanlar kavşakları ile Altınyol Caddesi'nde trafik yoğunluğunu ve sıkışıklığını azaltacak, kesintisiz ve güvenli trafik akışı sağlayacak çalışmaların bayramdan önce tamamlanması hedefleniyor.

Alsancak Gar Kavşağı'nda trafik rahatladı

Pratik çözümlerle trafiği rahatlatacak projeler için tam kadro sahaya inen Büyükşehir Belediyesi ekipleri Alsancak Gar Kavşağı'ndaki düzenleme çalışmalarını tamamladı. Gar önünden Bornova yönüne trafik yoğunluğunu azaltmak, kesintisiz trafik akışını sağlamak için tramvay durağı ile gar arasındaki yaya geçidinin yeri değiştirilerek Sait Altınordu Heykeli önünden tramvay durağı yönünde yaya geçidi yapıldı. Böylece birbirine çok yakın iki yaya geçidi yerine tek yaya geçidi oluşturulmuş oldu.

 

Mithatpaşa Caddesi'ne geçiş kolaylaşacak

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde bulunan Karataş Kavşağı'nda düzenleme çalışmaları devam ediyor. Mevcut durumdaki “dönel kavşak” “T kavşak” olarak düzenleniyor. Bu bölümde orta refüj daraltılarak sola dönüşler ilave şeritle rahatlatılacak. Çalışmalar tamamlandığında Konak yönünden gelip Mithatpaşa Caddesi'ni kullanmak isteyen araçlar için mevcut ana yolu daraltmadan dönme imkanı yaratılacak, bekleme süresi azalacak. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda özellikle Göztepe yönüne doğru trafik akışı rahatlayacak.

Altınyol trafiği rahatlayacak

Bayraklı Altınyol Caddesi üzerinde yürütülen yan yol düzenlemesi ile Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'ndan Karşıyaka yönüne giden araçlarla Alsancak yönünden gelip Altınyol'a devam edecek araçların kesişmesiyle oluşan trafik sıkışıklığının önüne geçilecek. Altınyol Caddesi’nden Turan Kavşağı’na doğrudan dönüş kapatılıyor. Kavşağa girecek araçların yan yolu kullanması ile Altınyol'daki trafik yoğunluğu azalacak, trafik bu noktada daha güvenli hale gelecek.

Karabağlar Yeşillik Caddesi'nde kesintisiz trafik akışı

Karabağlar Yeşillik Caddesi Yaşayanlar Kavşağı'nda yapımı süren düzenleme çalışmaları kapsamında 5733 Sokak paraleli ile 4012 Sokak kesişimindeki güzergahta yan yol oluşturuluyor.  Konak istikametine gitmek isteyen araçlarla ile Karabağlar'a dönecek araçların şeritleri ayrılarak bu bölümde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçilecek.

İzmir - Çeşme Otoyolu’na giriş ve çıkışlar rahatlayacak

Bu dönemdeki en önemli düzenleme Balçova Marina Kavşağı'nda olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgede yapmayı planladığı karayolu alt geçidi projesiyle ilgili sürecin Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava nedeniyle uzamasının ardından Büyükşehir Belediyesi bölgedeki kavşakta yeni bir düzenleme oluşturdu. Buna göre İzmir-Çeşme Otoyolu'ndan Haydar Aliyev Bulvarı'na (İnciraltı) sola dönüşlerde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla 30 araçlık sığınma cebi oluşturuyor. Kavşaktaki orta göbek kaldırılarak üçgen adacık yapılacak. Haydar Aliyev Bulvarı'ndan hem Konak hem Üçkuyular yönüne gidecekler için trafik akışı üç şeritten dört şeride çıkarılacak. Yığılmalardan dolayı tek şeride düşen otobana giriş kısmı üç şeride çıkacak şekilde düzenlenecek. Hem otobana giriş ve çıkışlar rahatlayacak hem de yaz aylarında İnciraltı'ndan Konak yönüne doğru artan trafik azaltılacak.

Egemak Kavşağı aktif kullanılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde Egemak Kavşağı'nda da çalışmalara başlıyor. Ankara Caddesi ile Fatih Caddesi arasındaki kavşak yeniden düzenlenerek kapasitesi artırılacak. 3. Sanayi Sitesi'nden çıkış yapan araçlar Bayraklı yönüne gidebilecek. Yine bu kavşağı kullanarak Karşıyaka ve Konak yönüne rahatlıkla ulaşılacak.  

Sırada Çiğli Koçtaş Kavşağı var

Çiğli Caher Dudayev Bulvarı ile 8294/1 Sokak kesişiminde yer alan Koçtaş Kavşağı da tam kapanma döneminde düzenlenen kavşaklar arasında yer alıyor. Bu kavşakta yapılacak imalat çalışmaları ile Çiğli yönünden ve İzmir Çevre Yolu'ndan gelip Karşıyaka yönüne devam edecek araçlar ile 8294/1 Sokak'a sola dönüş yapacak araçların yarattığı trafik sıkıntısının önüne geçilecek. Sola dönüş yapacak araçların bekleme yaptıkları şerit sayısı ikiye çıkarılacak. Karşıyaka yönüne devam eden araç trafiği sinyalizasyon sistemi ile ayrılacak.