İki yıl önce ülkemizin kadınlar ve erkeklerde iki şampiyonluk kazandığı BVA Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ev sahipliği yapan İzmir, bu kez CEV Continental Cup 2. Raundu’nda erkek sporcuların şampiyonluğuna sahne oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, plaj ve su sporları konusunda kente daha fazla tesis kazandıracaklarını müjdeleyerek “Sporcularımız kazandıkça biz de başarının büyümesi için çalışacağız” dedi.

BVA Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda Safa Urlu-Selçuk Şekerci’nin Arturs Rinkevics-Ardis Bedritis ikilisiyle oynadığı müthiş finali izleyen, Erkek Milli Takımı’mıza şampiyonluk kupasını veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, turnuva sonrasında yaptığı açıklamada İzmir’i plaj sporlarında dünyanın en çekici merkezi yapmayı hedeflediklerini vurguladı. İzmir’e plaj ve su sporları konusunda daha fazla tesis kazandıracaklarını müjdeleyen Soyer, “Sporcularımız kazandıkça biz de başarının büyümesi için çalışacağız” dedi.

Erkek Milli Takımı’nın namağlup şampiyonluğa ulaşmasının çok önemli olduğunu da kaydeden Soyer, “BVA Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası’nın ardından gelen CEV Continental Cup şampiyonluğu, İzmir’in bir anlamda ne kadar uğurlu olduğunu da gösterdi. Ağır pandemi şartlarında 14 ülkeden 64 sporcuyu ve onlarca görevliyi konuk ederek güzel bir organizasyonu geride bıraktık. Tüm katılımcılara ve organizasyona emek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Pandemiye rağmen spor organizasyonları sürdü

İzmir’in pandemi döneminde önce Maratonİzmir’e, hemen ardından CEV Continental Cup’a ev sahipliği yaptığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ise “Kentimiz adına gurur ve mutluluk verici iki büyük organizasyon yaptık. İzmir’i gençlik ve spor kenti yapma yolunda ilerliyoruz. Erkek Milli Takımımız’a, önce Hollanda’da, ardından da katılacağına emin olduğumuz Tokyo Olimpiyatları’nda başarılar dileriz” yorumu yaptı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş da İzmir’in plaj voleybolunun uğurlu kenti olduğunun altını çizerek, “Çok güzel bir havada, çok güzel bir tesiste, çok güzel bir organizasyonu geride bıraktık. Şimdi artık bu şampiyonluğun devamını getireceğiz. Hedefimiz; Hollanda’da düzenlenecek finallerden de başarıyla ayrılarak Türk plaj voleybolu tarihinde olimpiyat vizesi alarak bir ilki gerçekleştirmek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, plaj ve su sporlarında büyük bir dönüşümün başladığını ifade ederek, “Daha fazla şampiyona ve daha fazla etkinlikle İzmir’i plaj ve su sporları merkezi yapacağız. Ev sahibi olacağımız U20 Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonası da bu adımlardan biri” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman ise tesislerin halka da açılacağına işaret ederek “Daha büyük organizasyonlara doğru koşar adım gidiyoruz” diye konuştu.

Şampiyon sporcularımızdan Selçuk Şekerci, “İzmir’e oynamak çok zevkli. Hep finale kalıyoruz ve hep kazanıyoruz. İzmir’de daha fazla turnuva olmasını arzu ediyoruz. Artık Tokyo Olimpiyatları için sadece bir adımımız kaldı onu da atıp bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi. Safa Urlu da “İzmir’in bize avantaj sağlayacağını biliyorduk” vurgusu yapıp, şunları söyledi: “Hedefimize şampiyon olarak ulaşmak mutluluk verici. Hollanda’da da bu başarıyı tekrarlamak ve Tokyo’ya gitmek istiyoruz.”