Türkiye onları 2003’ten bu yana Filenin Sultanları olarak tanıyor, biliyor ve seviyor. A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Şampiyonası’nda aldığı başarısız sonuçlardan sonra Kadın Milli Voleybol Takımı Olimpiyatların ilk maçında bizlere büyük gurur yaşattı. Filenin Sultanları, son Olimpiyat Şampiyonu Çin’i sahadan sildi ve 3-0’lik net bir skorla açılış yaptı. Son günlerde yaygın ve sosyal medyada onların fotoğraflarını görüyoruz. Haklı bir başarıdan sonra, bu kadar konuşulması en doğal hakları. Kendini bilmez birkaç kişinin yakışık kalmayan yorumları, kadınlarımızın başarısını hiçbir şekilde gölgeleyemedi. Tam tersi Cumhuriyet Kadınlarının başarısı bizlere, bayramda ikinci bir bayram yaşattı.
 
Türkiye geçen hafta, hentbol oynayan Şanlıurfalı 13 yaşındaki Merve Akpınar’ın haklı isyanını konuştu. Merve, “Sen kızsın, şort giyemezsin. Erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni hep dışladılar. O zaman kendime söz verdim. Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim diye” konuşması hepimizin yüreğine oturmuştu. Hem sevinmiş hem de 2021 yılı Türkiye'sinde kadın ve kız çocuklarına olan bakış açısını üzülerek Merve’yi alkışlamıştık. İşte o Merve’nin ablaları Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda tarih yazıyor. Avrupa’da 2 kez final oynayıp şampiyonluğu kıl payı kaçıran Sultanlar, Atatürk Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzünü tüm dünyada tanıtmaya ve bizi gururlandırmaya devam ediyor. Bu takım şampiyonluk yaşamaya çoktan hak etmiş durumda.
 
KADIN SPORCULAR DESTEKLENMELİ
Uzun yıllar profesyonel idareci olarak voleybolun içinde yer aldım. Karşıyaka Kadın Voleybol Takımı Şube Başkanı olarak İzmir sporuna hizmet verdim. Bu zaman zarfında şunu çok iyi gördüm. Kadınlarımıza sosyal adaleti sağlayıp, yeterli imkanlar verilirse; başaramayacakları spor alanı yok. Azim, disiplin, işine bağlılık, sporcu ahlakı o kadar yüksek ki… Cumhuriyet’in kadınlarına yeter ki yol açılsın. En azından engel olunmasın. Urfalı Merve örneğinde olduğu gibi… Macaristan’da geçen hafta yapılan Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda Muğlalı 16 yaşındaki genç kızımız Selvi İlyasoğlu, 57 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. Selvi, Köyceğiz’de ÇYDD bursu ile eğitimine devam eden genç bir sporcumuz. Bu anlamda kadın sporculara yapılan destek daha bir değerli. Konak Belediyesi’nin Kadın Futbol Takımı, Türkiye’yi ve İzmir’i Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil ederken hepimiz büyük gurur yaşamıştık. Bu gurur ve onuru kadınlarımız bize daha fazla yaşatacaktır.
 
Naz Aydemir Akyol, Cansu Özbay, Meryem Boz, Ebrar Karakurt, Meliha İsmailoğlu, Hande Baladın, Şeyma Ercan, Tuğba Şenoğlu, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Kübra Akman, Aslı Kalaç, Simge Aköz ve Ayça Aykaç. Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Çok değerlisiniz.
 
Son cümle: “Atatürk Türkiye'sinin kadınları, yüz akımız olmaya devam edecek. Önüne engel olanların üstünden yüksek atlayarak…”