2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde artistik cimnastik paralel bar kategorisinde finalde yarışan milli sporcu Ferhat Arıcan, üçüncü olarak Türk cimnastiğinin tarihideki ilk olimpiyat madalyasını elde etti.
 
aponya'nın başkenti Tokyo'da devam eden 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda artistik cimnastikte son gün final müsabakaları yapıldı.
 
Paralel bar aletinde finalde mücadele eden Ferhat Arıcan, ilk sırada performans sergiledi. İyi bir seri çıkaran ve sorunsuz bitiriş yapan milli cimnastikçi, 15.633 puan aldı. Ferhat Arıcan, bu derecesiyle 8 sporcu arasında 3. oldu ve bronz madalya kazandı. Bu başarı, Türk cimnastik tarihinde gelen ilk madalya olarak tarihe geçti.
 
Çinli Jingyuan Zou 16.233 puanla altın, Alman Lukas Dauser ise 15.700 ile gümüş madalyanın sahibi oldu.
 
Ariake Cimnastik Merkezi'nde yapılan final müsabakaları sonrasında ödül töreni düzenlendi. Milli sporcu Ferhat Arıcan, törende Türkiye'nin cimnastikteki ilk olimpiyat madalyasını boynuna taktı.
 
Ferhat, madalyanın sevincini tribünde kendisini destekleyen Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, federasyon yetkilileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlileriyle paylaştı.
 
 
"Bu madalya tüm Türkiye için"
Ferhat Arıcan, AA muhabirine açıklamada bulundu.
 
İkinci olimpiyatında madalyaya ulaşan 28 yaşındaki sporcu, elde ettiği başarıyla ilgili, "Boynumda olan madalya tüm Türkiye'nin madalyası." dedi.
 
Hedeflerinin burada bitmediğini aktaran Ferhat, "Beni destekleyen federasyonuma, aileme, antrenörlerime, sağlık ekibine teşekkür ediyorum. Sadece cimnastik tarihi değil, Türk spor tarihinin büyük başarısı oldu. İnşallah daha da iyileri gelecek ama şimdi bunun keyfini çıkarma zamanı." diye konuştu.
 
Ferhat Arıcan, Türkiye'de yaşanan orman yangınlarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Türkiye, çok zor günler geçiriyor. Yangınları söndürmek için çalışanlara bir nebze moral olabildiyse ne mutlu bana. İnşallah Türkiye'de yangınlar biter ve ülkemiz güzel haline yeniden kavuşur. Bu madalya tüm Türkiye için." ifadelerini kullandı.
"Dünya cimnastiği Türkiye'yi konuşuyor"
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise Türk cimnastiğinin geldiği noktaya değinerek, "Çok mutluyuz. Sporcularımız güzel şeyler başardı. Yedi finalde mücadele ettik. Bunu bronz madalyayla kapatıyoruz. Bu aslanların Paris 2024'te soracağı bir hesap var. İnşallah Paris 2024'te çok daha iyi sonuçlar alırız ama buradaki olimpiyat 5 ve 6'ncılıklarının, 7 finalin az şey olmadığını söylemek istiyorum. Sonucunda da bunu bronz madalyayla taçlandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi.
 
"Dünya cimnastiği Türkiye'yi konuşuyor." diyen Çelen, yanındaki İbrahim ve Ahmet'e sarılarak, "Aslanlarımız dünya cimnastiğinin ekol sporcuları haline geldi. Cimnastikte olimpiyata gitmenin hayal olduğu bir yerden madalyayla dönüyoruz. Sporcularımı, antrenörlerini, kulüplerini ve emeği geçen, bize destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
İbrahim Çolak: Tarihi bir ana tanıklık etmek çok güzel bir duyguydu
Milli cimnastikçi İbrahim Çolak da Ferhat Arıcan, Adem Asil ve Ahmet Önder ile aynı salonda hep birlikte çalıştıklarını aktaran İbrahim, "Neler yaşıyoruz, ne kadar antrenman yapıyoruz, ne kadar zorluk çekiyoruz hepsini biliyoruz. Bundan dolayı bu madalyanın hepimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Hepimiz çok mutluyuz. Tarihi bir ana tanıklık etmek çok güzel bir duyguydu. Çok gurur verici bir olay. Bunun bir başlangıç olduğuna ve 2024'te bizi çok daha iyi şeylerin beklediğine inanıyorum." şeklinde görüş belirtti. (AA)
 
Göztepe’den Ferhat Arıcan’a tebrik
Göztepe Spor Kulübü, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda paralel barda bronz madalya kazanarak, Türkiye’ye cimnastikte tarihinin ilk madalyasını kazandıran sporcusu Ferhat Arıcan’ı yayınladığı mesajla tebrik etti.
Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Erkekler Artistik Cimnastik paralel bar final müsabakasında 15.633 puan alarak bronz madalya kazandı. Türkiye’nin cimnastik tarihinde ilk madalyasını kazanan Ferhat Arıcan’a bir tebrik de sporcusu olduğu Göztepe’den geldi.
 
"Bizlere bu gururu yaşattığın için teşekkürler"
Sosyal medya hesaplarında Ferhat Arıcan için paylaşım yapan sarı-kırmızılı kulüp, "Tebrikler Ferhat! Seninle gurur duyuyoruz. Bizlere bu gururu yaşattığın için teşekkürler" mesajını paylaştı. Göztepeli taraflar da kulübün paylaştığı gönderiye kısa sürece binlerce etkileşim vererek, "Helal olsun sana", "Tebrikler", "Gururumuzsun Ferhat" şeklinde yorumlarda bulundu. (İHA)