Karşıyaka Belediyesi çalışanları 2013’ü coşkuyla uğurladı. Düzenlenen iki ayrı “Yeni Yıl” kutlamasında, işçilerle bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “650 milyon liralık yatırım sizlerin alın teriyle oldu. Emeğinizin önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek, çalışanlarının yeni yılını kutladı.

Birer gün arayla geçekleşen “Yeni Yıl” kutlamalarında, Başkan Durak’ın ilk adresi Temizlik İşleri Binası oldu. “Sabah kalktığımızda temiz sokaklarda yürüyebiliyorsak bu sizin eserinizdir” diyerek temizlik ordusuna teşekkür eden Durak, “Karşıyaka’yı temizleyen sizlerin temiz ortamlarda olmanızı istedik. Tüm altyapısı tamamlanmış olan bu binayı kazandırdık. Sizlerle bu güzel ortamlarda buluşmak bana gurur veriyor” dedi.

Başkan Durak, Karşıyaka Belediyesi Şantiyesi’nde bir gün sonra düzenlenen kutlamada ise, bu kez, farklı birimlerde çalışan diğer işçilerle bir araya geldi. Durak, burada yaptığı konuşmada da, çalışanlarının yeni yılını kutlayarak, “Dileğimiz eşit işe, eşit ücrettir. Bu da, ancak, yasalarla olur. Bunu da bize, sosyal demokrat bir iktidar sağlayacaktır. Örgütlü güç olmanızı sağlayacak olan da, yine sosyal demokrat iktidardır” dedi.

Karşıyaka Belediyesi çalışanlarının özverili çalışmalarının kenti bugünlere taşıdığı vurgulayan Başkan Durak, “10 yılda yaptığımız 650 milyon liralık yatırım sizlerin alın teriyle oldu. Ben sadece motive ettim. Alın terini Karşıyaka için akıtan sizlere teşekkür ediyorum. Emeğinizin önünde saygıyla eğiliyorum” diye de ekledi.

Her iki kutlamada da, kendisine ayrılan yer yerine, işçilerin arasında oturarak, yemek yiyen Başkan Durak, yeni yıl pastasını da, yine çalışanlarıyla birlikte kesti.

Yeni yıl kutlamalarında yapılan çekilişlerde ise, 7 kişiye yarım altın, bir kişiye 82 ekran LCD ekran televizyon hediye edildi.