ÇEŞMEALTI MAVİ PLAJI
İzmir'e 45 km uzaklıkta bulunan Çeşmealtı Mavi Plajı, ince kumlardan oluşan bir plaj yeridir. Denizinin suyu temiz ve oldukça berraktır. Sığ ve soğuk bir denize sahip olduğu için özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyen ziyaretçiler için uygun bir yapıda. Plaj beach club ve halk plajı olarak iki bölüme ayrılmış. Ulaşımının kolaylığı sebebiyle yaz mevsiminde hafta sonları oldukça kalabalık. Daha sakin zamanlar geçirmek isterseniz hafta içi tercih etmenizde yarar var. İskeleler ve plaj halk tarafından ücretsiz kullanım hakkına sahip. Şezlong, yiyecek ve içecek hizmetleri için plajdaki tesislerden faydalanabilirsiniz. Şehir merkezinden 984 numaralı araçla Urla’ya gelip, minibüslerle plaja ulaşabilirsiniz.
 
ÖZBEK AKKUM PLAJI
Özbek Akkum Plajı bir zamanlar Rumlar ve Türklerin birlikte yaşadığı, toprağının her parçası tarih kokan Özbek Köyü’nde bulunuyor. Plaj özellikle bayram dönemlerinde ve hafta sonları epeyce kalabalıktır. Plajda şezlong, şemsiye gibi hizmetler yok fakat çevredeki balık restoranlarında bulunan masalar ve gölgelik alanlardan ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Dilerseniz de ince taneli kumların üzerinde kendinizi güneşe bırakabilirsiniz. Çok kalabalık olduğu dönemlerde denizi bulanık bulabilirsiniz fakat normalde temiz ve ılık bir suya sahip. Şehir merkezine 49 km olan plaja Urla üzerinden 734 numaralı Eshot aracıyla gidebileceğiniz gibi, kendi aracınızla da kolaylıkla köye ve sonrasında plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolunuz düşerse plaj sonrasında Özbek Köyü’nü gezmenizi de tavsiye ederiz.

YASSICAADA HALK PLAJI
Yassıcaada Halk Plajı’nın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Urla’ya 49 km uzaklıkta bir ada olan Yassıcaada’ya yalnızca vapur ve teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Haziran ve Eylül sezonunda ziyarete açık olan adaya Karşıyaka ve Üçkuyular vapur iskelelerinden gidebilirsiniz. Belediyenin işletmesini yaptığı kafe ve restoranlar bulunuyor. Şemsiye, şezlong ve tuvalet gibi hizmetleri ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. Sığ ve berrak bir suya sahip Yassıcaada, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireyler için uygun bir düzende. Denizi o kadar berrak ki suyun içindeyken kum tanelerini seçmeniz mümkün. 

KARANTİNA ADASI 
Osmanlı Devleti döneminde bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek için kullanılan Karantina Adası, ismini Fransızların yıllar önce yaptığı tesislerden almış. Antik Klazomenai Kenti’nin kalıntılarının da bulunduğu tarih dolu ada harika bir denize sahip. Denize girmek haricinde İzmir’i uzaktan izleme şansınızın olduğu bir yer. Urla İlçe merkezinden 984 numaralı Eshot aracına binip adaya yapılan yolun başına kadar gelebilirsiniz. Buradan sonra yürümeniz için uzun bir yol sizi bekliyor olacak, bu yolu özel aracınızla ya da teknelerle gitmek daha iyi olacaktır. Yol bitiminde kendinizi yeşil ve mavinin buluştuğu adada bulacaksınız.

GÜLBAHÇE SAHİLİ
Urla’dan Karaburun’a doğru giderken karşınıza çıkacak olan Güzelbahçe, şehir merkezine 51 km uzaklıkta bir köy. Toplu taşıma araçlarını tercih edecekseniz, Urla ilçe merkezinden 981 numaralı otobüse binip Balıklıova’da inip birkaç dakika yürümeniz gerekli. Pek de popüler olmayan, kimselerin bilmediği ve herhangi bir işletmenin sahiplenmediği Gülbahçe Sahili, sessizlik arayanları cezbediyor. Bu sakinlikte denizin dalga seslerini duymakta hiç güçlük çekmeyeceksiniz. İnce ve nemli bir kuma sahip olan Gülbahçe’den İzmir’in muhteşem dağ manzarasını izlemek mümkün. Pek gölgelik alan olmadığı gibi, çevresinde birçok sakin salaş restoran var. Bir yanı yeşil çimlerle dolu plajda hasır şemsiyeleri görebilmeniz mümkün ve plaja girişler ücretsiz.

BALIKLIOVA SAHİLİ
İzmir’in en sakin kasabası olarak geçen Balıklıova, Urla – Karaburun güzergâhında bulunuyor. Şehir merkezinden ulaşabilmek için önce Urla’ya varmak gerekli. Sonrasında 981 numaralı araçla Balıklıova’ya direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Yumuşak bir kuma sahip olan Balıklıova’nın denizi biraz yosunlu gelebilir. Fakat serinlemeniz için yeterli soğuklukta olduğuna emin olabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz bir halk plajı bulunuyor ve tatilinizi konforlu hale getirmesi için şezlong, şemsiye gibi hizmetler mevcut. Denizinin güzelliği bir yana o kadar bereketli ki, her çeşit balığı bulmak mümkün, özellikle de barbun balığı meşhur. Deniz keyfiniz bittikten sonra sahil şeridindeki salaş balık restoranlarını ziyaret edebilirsiniz. Balıklıova, sakinlik arayan biri için doğru yer. Tekneyle açılmak isterseniz farklı koylara yanaşabilir, tatilinizi zenginleştirebilirsiniz. (biletbayi.com)