İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu arasında kurumda bulunan çocukların kurum içinde ve tahliyeleri sonrasındaki yaşamlarına ilişkin rehabilitasyon çalışmaları doğrultusunda geniş kapsamlı bir protokol imzalandı. Protokol, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür ile İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt tarafından imzalanırken, projenin koordinatörü ise İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk Salık oldu. İmza törenine İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Talak ile İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Tolga Yapıcı da katıldı. 
Kişisel gelişimleri sağlanacak
Protokol kapsamında ceza infaz kurumunda bulunan çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, bilimsel ve kültürel birikimlerin geliştirilmesi, sağlıklı bir birey olarak yetişmesi ve tahliye sonrası topluma kazandırılması amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere destek verilecek. Ayrıca ihtiyaç sahibi çocukların gündelik ihtiyaçların karşılanması, kurumdaki çocuklara yönelik faaliyetin geliştirilmesi amacıyla da destek sağlanacak. Kurumda tahliye olan çocukların toplumsal yaşama yeniden sağlıklı ve uyumlu bir birey olarak katılarak hayatını devam ettirebilmesi amacıyla da durumlarına uygun iş yerlerinde istihdam olanağı sağlanacak.
 
İZSİAD olarak Şakran Çocuk Cezaevi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını söyleyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Amacımız hayatının baharındaki çocuklara cezaevinden çıktıktan sonra yeni bir hayat kurmalarına yardım etmek, onlara iş edindirmek. Bu protokolü imzalamaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

“SİAD’lar sorumluluk almalı”
Bu protokolün son derece önemli olduğuna dikkat çeken İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Arzu Şentürk Salık, “Cezaevi içerisinde eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında gerçekleşen her türlü atölye, etkinlik, kursların, kurum fiziksel ihtiyaçlarının ve cezaevinden ayrılacak olan hükümlü tutuklu çocuk ve gençler için iş istihdamının İZSİAD tarafından desteklenmesi ve sağlanması amacıyla bu işbirliği protokolü yaptık” dedi.
STK’ların, özellikle SİAD’ların kendilerini var ettikleri kentlere ve o kentin insanlarına karşı sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Proje Koordinatörü Arzu Şentürk Salık, “STK’lar sadece ülkenin ekonomisi için görüş bildiren kuruluşlar değildir. Elini taşın altına sokması gereken, hem topluma hem o toplumu oluşturan özellikle zorda olan kesimlerine karşı sorumlulukları bulunuyor. İZSİAD olarak hem doğal afetlerde hem de pandemi nedeniyle zorda kalan vatandaşlarımıza yönelik projeler geliştirerek katkı sunmaya çalışıyoruz. Bir şekilde cezaevine düşmüş ama meslek edinmek isteyen, çıkınca emeği ile hayatını kazanmak isteyen çocuklarımıza el uzatmak istiyoruz. Bu konuda İZSİAD olarak üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz. Çocuklar bizim geleceğimiz” dedi.
Daha önce STK buluşmalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bu projeden bahsettiklerini hatırlatan Salık, “O zaman Başkan Soyer de bu projeyi çok faydalı buldu ve Meslek Fabrikası ile katkı sunabileceklerini söyledi. Proje süresince Büyükşehir Belediyemizden de destek alacağız” diyerek sözlerini tamamladı.