CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Danışma Kurulu toplantısına Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın konuşması damga vurdu. Arslan, “Türkiye’de can ve mal güvenliği olmayan tek genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.
 
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı’nın Danışma Kurulu toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Danışma Kurulu’na PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekili Kani Beko, önceki dönem milletvekili Musa Çam, İl Sekreteri Fulya Alçay, il yöneticileri Yasemin Menokan, Binali Gül, Yasin Ergül, Belediye İş Sendikası 4. Nolu şube başkanı Ayhan Doğan, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından videolu sunum yapıldı, ardından İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, milletvekilleri, partililer ve son olarak Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce konuştu.

Parti Meclis (PM) Üyesi Ednan Arslan,  yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu ülkede can ve mal güvenliği olmayan tek genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Defalarca canına kastedilmek istendi. PKK, suikast yaptı. Başta sarayda oturan tek adam olmak üzere çok sayıda AKP’li bakan ve vekil genel başkanımız hakkında bine yakın  tazminat davası açtı.”
PM Üyesi Arslan, şöyle devam etti: “Ancak her şeye rağmen değerli arkadaşlar iktidara çok yakınız. Bu nedenle Millet İttifakı olarak 50 artı 1’i fazlasıyla aşıyoruz. Farkı artırmak için bize mesafeli olan kesimlere kendimizi anlatmalıyız. Karşı tarafı ne kadar küçültürsek, iktidar bize o kadar kolay gelecektir Tek adam rejimine ilk seçimde son vereceğiz” dedi. 
Arslan, ayrıca sosyal medya kullanan partililerin mutlaka genel başkanın ve parti örgütlerinin sosyal medya hesaplarını takip etmelerini istedi.

Beko:Ülke elden gidiyor
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da “Freni patlamış kamyon gibi gidiyoruz. Biz tükendik, bittik. Ülke elden gidiyor. Güzelbahçe’de biri Tiwit atsa hemen gözaltına alıyorlar. Ama suç örgütü lideri Sedat Peker’in söylediklerini tek bir savcı dikkate almıyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, tünelin ucu göründü, ışık göründü. Tünelin ucunda CHP iktidarı var, demokrasi var, özgürlük var” dedi.
 
Bilgen:3Y, 5Y oldu
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen de Türkiye’nin içinde bulunduğu, ekonomik, sosyal ve siyasal durumdan söz etti. Krizle gelenin, krizle gideceğini belirterek, “Atatürk’ün dediği gibi geldikleri gibi gidecekler. Bunlar iktidara gelirken, 3 Y’yi yani yasakları, yolsuzluğu ve yoksulluğu yok edeceklerini söylediler, ama bu üç Y’ ye bir de yalancılık ve yandaşlığı ekleyerek 5 Y yaptılar. Bunlar iktidarda kaldıkları süre içerisinde her şeyi bitirdiler. Adaleti, hukuku, liyakatı, ahlakı ve vicdanı bitirdiler. Doğayı, denizi, ormanı bitirdiler. Demokrasiyi, özgürlüğü, barışı, kardeşliği bitirdiler. 20 yıldır yalan söylediler, ama yalanları bitmedi daha. Oysa anketler bu yalancı iktidarın sonunun geldiğini gösteriyor. Sandık halkın önüne geldiği zaman bunların iktidarları da bitecek” diye konuştu.
 
İlçe Başkanı Bilgen, konuşmasında özetle şöyle dedi:
“CHP ve millet ittifakı olarak tek adam yönetimini ilk seçimde sona erdireceğiz ve rant iktidarı yerine halk iktidarını kuracağız. Mafya düzenine son verip, ülkeye tam anlamıyla hak, hukuk ve adaletin hakim olmasını sağlayacağız.”

İnce: Örgütüm ne derse yaparım
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Ben CHP’li belediye başkanıyım. Beni partim aday gösterdi ve partim sayesinde belediye başkanı oldum. Örgütüm ne derse yaparım. Beni eleştirecekseniz, parti grubunda eleştirin. Aile içinde eleştirin. AKP’lilerin yanında değil. En az oy aldığımız mahallelere hizmet ederek, kimseyi ayrıştırmadığımızı, ötekileştirmediğimizi gösteriyoruz. Hizmette ayrım yapmıyoruz” dedi.
Yaklaşık 4.5 saat süren Danışma Kurulunda 20 kişi konuşma yaptı.