Son günlerde yeterli yurt binasının olmaması ve artan kira maliyetleri nedeniyle giderek büyüyen bir probleme dönüşen üniversite öğrencilerinin yurt sorununa İzmir'den çözüm getirecek hamleler geliyor. 
 
Bornova'da belediyeye ait kız yurdunun kapasitesini arttıran, mevcut binalardaki uygun alanları misafirhaneye çeviren ve yeni yurt yapımı için düğmeye basan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, üniversite yaşamına başlayacak gençlerin barınma sorunlarının çözülmesi için yardımlaşma çağrısında bulundu.
 
EVLERİNİZİN BİR ODASINI ÖĞRENCİLERE AÇIN!
Bornovalılardan uygun durumdaki evlerini ya da evlerinden bir odayı gençlere açmalarını isteyen Başkan İduğ, “Biz belediye olarak uygun durumdaki binalarımızın bazı bölümlerini geçici olarak misafirhaneye dönüştürüyoruz. İlk etapta kapasitemizi 3 kat arttırarak 250’ün üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bornova merkezdeki belediyeye ait olan bir arsanın da yurt olarak yapılması için çalışma başlattık. Ancak bu sorun sadece Belediyemiz imkanlarıyla çözülemez. Tüm Bornova birlikte hareket edelim, gençlerimiz yuvasız kalmasın” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR BUCA VE BORNOVA'DA İKİ YURT KİRALADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Kira artışları nedeniyle öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Gençlerimiz için Buca ve Bornova'da iki yurt kiraladık. Özel yurt sahipleriyle ise kontenjan için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ülkenin geleceğini, sokakta sahipsiz bırakmayacağız."