Reçine genellikle yapışkan bir maddedir. Reçine maddesini bitkiler salgılar ve ağaç yaralarını iyileştirmek amacıyla kullanılırlar. Günümüzde reçineler ise bitkilerden hammadde olarak elde edilmez, çeşitli yerlerde kullanılan reçine, çeşitli maddelerin karışımından meydana gelmektedir. 

Reçine Türleri Nelerdir?

Reçineler doğada sağlık amacıyla bitkiler arasında kullanılır. Elektrik ve elektronik endüstrilerinde ise dolgu ve kaplama gibi alanlarda kullanılmaktadır. Bu tür reçineler kullanım alanlarına göre epoksi ve poliüretan olmak üzere iki kategoriye ayrılmaktadır. 

Epoksi Reçine Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Epoksi reçine, yüksek yapıştırma gücüne sahiptir. Plastik bir malzeme olan bu reçine türü yalıtım, kaplama, gemicilik ya da zemin boyama gibi pek çok alanda kullanılmak amacıyla tercih edilebilir. Pek çok rengi bulunan bu reçineyi evinizi süslemek, çeşitli eşyalarınızı dekore etmek amacıyla da kullanabilirsiniz. Epoksi reçine ile çeşitli hobiler elde edebilirsiniz. Dayanıklı olan ve uzun süre bozulmadan kalan bu malzemeyi satın almak isterseniz fazla uzağa gitmenize gerek yok çünkü https://www.guvensanat.com/epoksi-recinehobileriniz ve dekorasyon fikirleriniz için bir tık uzağınızda sizleri bekliyor.