EGE MECLİSİ- Kent trafiğini rahatlatacak bulvara İzmir Büyükşehir Meclisi tarafından oy çokluğu ile Homeros Bulvarı adının verilmesi tartışmalara yol açmıştı. Homeros ismine AK Parti cephesi tepki göstermiş Homeros isminin Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olması talep edilmişti. Bu tartışmayı yerel seçimde kullanmak isteyen Ak Parti cephesi İzmir Büyükşehir’i aldıkları gün bulvarın adını Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olarak değiştireceklerini vaad etmişti.

Tartışmalar sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan twitter’dan Ak parti cephesine sert sözlerle yüklendi.

İşte O tweetler;

-İzmir’de Gazi Mustafa Kemal’in ismi üzerinden prim yapmak isteyen İktidar Partisi mensupları.. Hiç de samimi değilsiniz!

-Yeni kavşağa “Gazi Mustafa Kemal Paşa” adını önenirken neden Atatürk diyemiyorsunuz?

-Kendi partinizin belediye başkanları tarafından yönetilen illerde okullardan, stadyumlardan Atatürk ismini kaldıran siz değil misiniz?

-Siz değil misiniz, okullarda "Andımız"ı ve milli bayram kutlamalarını engelleyen?

-Siz değil misiniz, Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancılara verdiği Devlet Nişanı'ndan  "Atatürk silueti ve T.C." yazısını çıkaran?

-Atatürk’ün adını camilerde okutulan hutbelerden bile çıkaran siz değil misiniz? Önce İzmirlilere karşı samimi olun, samimi!

-Büyükşehir’e operasyon yapıldığı zaman dayımız da yoktu, eniştemiz de… Üzerimizden silindir gibi geçtiler. Ama çok şükür hala ayaktayız.

-Burada bir şey olmadığını bile bile üzerimize geldiler. Ama bizim nasıl bir adam olduğumuzu, kul hakkına el uzatmadığımızı herkes anladı.

-Bu memleketin istikbali için hep birlikte çalışacağız. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. En az namussuzlar kadar cesur olacağız.