İp yardımıyla bir direk üzerinden gökyüzüne çekilen gönder bayrak, göndere hızla çekilir. Bir ulusal bayrak asla diğer ulusal bayrağın yüksekliğini geçemez. İki bayrak da yan yana ve aynı yükseklikte olmalıdır. Baş aşağı çekilmiş bir bayrak felaket habercisidir. Bayraklar, genellikle sabahları çekilir, gün batarken indirilir. Sadece özel durumlarda gece gündüz aynı kalır.

Gönder bayrak yas sırasında yarıya indirilmektedir. Bu durumda önce yukarı doğru çekilir daha sonra yavaş yavaş indirilir.

Gönder Bayrağın Kullanım Alanları

Gönder bayrağı, özel resmi kuruluşlarda kullanılır. Bayrak direğinin olduğu her yerde gönder bayrağı bulunabilir. Benzin istasyonlarında, resmi ve özel kurumların giriş kısmında, büyük meydanlarda, resmi ve özel toplantılarda bu bayrak türü kullanılır.

Gönder Bayrağın Çeşitleri

Bu bayraklar birçok çeşide ve büyük bir kullanım alanına sahiptir. Bu tarz bayrak ürünleri, geçmişten günümüze kadar birçok kurum tarafında kullanılmaya devam ediyor.

Farklı boy ve ölçülerde üretilen bu bayraklar; özel sektör firmalarında, sağlık merkezlerinde, eğitim yerlerinde ve daha birçok alanda kullanılır.

Makam Bayrak Nedir? Kullanıldığı Alanlar

İsminden anlaşıldığı gibi makam sahiplerinin kullandığı makam bayrağı kamu kurumlarında, özel kuruluşlarda ve yönetici masalarında bulunur. Bu bayraklar her bir masa için özel olarak üretilebilmektedir.

Birçok alanda kullanım sağlayan bu tarz bayraklar, kullanıldığı alan sebebi ile daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur. Hem kurum hem de kişi için güçlü bir prestijin olmasını sağlar.

Makam Bayrağın Çeşitliliği

Günümüzde karşılaştığımız makam bayraklarında çok fazla çeşitlilik karşımıza çıkar. Genel olarak masa bayrakları ya da makam araba bayrakları olarak tercih edilir. Bu bayrak çeşitleri, kullanıldığı kumaş ve yapılan baskıya göre çeşitlilik gösterir. Seçilen kumaş genellikle, polyester, saten, triko ya da alpaka oluyor. Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan ya da özel sektörde yer alan kişiler makam bayrakları ile çalıştığı kurum ve kendisi için bir simge olarak kullanabilir.

Flama Bayrak Hakkında Merak Edilenler

Bayraklar arasında en fazla ilgi ve merak duyulan flama bayrak birçok farklı mekanda bulunabilir. Bu bayrak türü, daha çok kurumsallaşmış yapıları, otoriteyi temsil eden bir yapıya sahiptir. Bu bayrağın üzerine logo ve kurumsal eklemeler yapılabilir.

Flama Bayrak Fiyat Aralığı

Çok fazla merak duyulan ve kullanılan bu bayrak türünde fiyatlandırma, kullanılan kumaşın yapısı ve yapılan baskıya göre farklılık gösterebilir. Profesyonel bir ekiple yapılan çalışma sonucu daha etkili ve kaliteli bayraklara sahip olmanızı sağlar. Bunun gibi birçok detay, flama bayrak fiyatlandırmasını etkileyecektir.