UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Göbeklitepe Ören Yeri, yerli ve yabancı ziyaretçilerin kentte en çok görmek istediği mekanların başında geliyor.
 
Dünyanın bilinen en eski ve en büyük inanç merkezi olan, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Göbeklitepe, Şanlıurfa'nın turizmdeki lokomotifi haline geldi.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AA muhabirine, "Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin, her yıl dünyanın birçok noktasından ziyaretçi ağırladığını söyledi.
 
Göbeklitepe'nin özellikle 3 yıl önce UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdikten sonra daha fazla ilgi çektiğini belirten Beyazgül, Şanlıurfa'nın dünyaya eşsiz değerler sunduğunu dile getirdi.
 
Şehri gezmeye gelen ziyaretçilerin en çok görmek istediği mekanın Göbeklitepe olduğunu vurgulayan Beyazgül, şöyle devam etti:
 
"Şanlıurfa, tarih, arkeoloji ve turizm şehridir. Göbeklitepe'nin UNESCO mirasında olması, dünyanın en bilinen yerleri arasında Şanlıurfa'nın da olmasına katkı sağladı. Gelen misafirlerin en çok görmek istedikleri mekan Göbeklitepe oluyor. Şanlıurfa yerli ve yabancı turist ağırlama noktasında önümüzdeki süreçte yeni rekorlar kıracaktır. Tüm dünyada merak uyandıran, yüzyılın arkeolojik keşfi olarak değerlendirilen Göbeklitepe'deki gizem ve çözülmeyi bekleyen sırlar nedeniyle yurt dışından gelen ziyaretçilerin sayısı her geçen yıl artıyor. Hem inanç hem kültür hem de gastronomi turlarında Şanlıurfa ilk sırada yer alıyor. Tüm gezi plan ve rotalarında turizm destinasyonlarında bir numaralı yer haline geliyor. Adeta bir açık hava müzesi olan Şanlıurfa, kadim tarihinin yanında mutfağıyla kültürel değerleriyle müziğiyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. " (AA)