Dondurma kadar lezzetli ve ferahlatıcı olan sorbe de en özel lezzetlere ev sahipliği yapma konusunda iddiasını sürdüren Hazz ürünleri arasında yer almaktadır. En kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen ve en taze şekilde sizlere ulaştırılan dondurma ve sorbe çeşitlerini incelemek ve sipariş vermek için siz de hazz.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sevmeyeni pek de fazla olmayan dondurma süt, yağ, şeker ve stabilizatör gibi temel bileşenlerden oluşan bir gıda maddesidir. Dondurmanın kalitesini belirleyen en önemli unsur, üretimde kullanılan hammaddelerin kalitesidir. Bununla birlikte yalnızca en kaliteli malzemelerin kullanılması dondurmanın kalitesi için yeterli değildir.

Kaliteli ve lezzetli bir dondurma üretilebilmesi için; ham madde ve malzeme kaliteli olmalıdır. Aynı zamanda kullanılan yağın kaynağı, niteliği ve miktarı önemlidir. Bunlara ek olarak hacim artışı miktarına ve dondurmanın içerisindeki buz kristallerinin yapısına da dikkat edilmelidir.

Süt dondurmanın en temel hammaddesi ve en önemli bileşeni olma özelliğine sahiptir. Yaşam için çok gerekli bir besin olan süt birçok besin elementine yeterli ve dengeli biçimde sahip olan tek gıda olarak kabul edilir. Dondurma üretiminde kullanılan sütün kalitesi sütün alındığı hayvanların ırkı, bakım yeri, otlama koşulları, beslenme bileşenleri, sağım teknikleri gibi birçok farklı etkene bağlı olarak oluşur. Bununla birlikte dondurma üretiminde kullanılan süt tek bir güvenilir kaynaktan sağlanmalıdır.

Dondurma inek, koyun, manda ve keçi sütünden üretilebilen bir gıda maddesidir. Ancak bu sütlerin her biri içerdikleri yağ ve kuru madde oranları ile protein, laktoz gibi bileşenler açısından farklılık gösterir. Süt denilince akla ilk olarak gelen inek sütü aynı zamanda doğru ve kaliteli bir dondurma elde edilmesi için de ideal süt kaynağıdır. Diğer sütlerle de dondurma üretimi yapılabilse de genel kabul görenin inek sütü olduğu bilinmektedir.

Dondurma üretiminde kullanılmak üzere temin edilen süt kesinlikle antibiyotik içermemelidir. Eğer hayvan hasta olmuş ve antibiyotik vurulmuşsa ilk sağım sütü mutlaka imha edilmelidir. Süte su katılmamalı ve yağ oranı %3.5 - 4.1 aralığında olmalıdır. Bunlara ek olarak sütün kuru madde oranı, donma değeri, tuz oranı, kendine has bir renge ve kokuya sahip olması konusunda da belirli kriterlere uyulmasına özen gösterilmelidir.

Dondurmada kullanılan diğer bir ham madde olan şekerin de kaliteli kristal toz şeker olması gerekmektedir. Şekerin bol miktarda kullanılması dondurmanın sağlıksız ve ucuz olmasına neden olacağından şeker miktarının aşırı olmamasına özen gösterilmelidir. Ayrıca fazla miktarda şeker kullanılmasının dondurmanın donma ısısını düşüreceği unutulmamalıdır.

Süt esaslı dondurmalar bazı çeşni maddeleri kullanılarak çeşitlendirilmektedir. Bu çeşni maddeleri arasında; vanilya, iç ceviz, iç badem, iç Antep fıstık, iç fındık, meyve, çözünebilir kahve vb sayılabilir. Bu çeşni malzemelerin de kaliteli malzemelerden üretilmesine özen gösterilmelidir. Meyveler pestisit zehri içermeyen tarımsal ürünlerden olmalı, kullanılan kuruyemişler de kesinlikle aflatoksin içermemelidir. Yağ olarak da sütün kendi yağı olan taze süt kaymağı kullanılmalıdır.

Sorbenin Tadına Doyamayacaksınız

Sıcak yaz günlerinin favori lezzetlerinden biri olan sorbe lezzetli ve ferahlatıcı olması nedeniyle her yaş grubunun severek tükettiği bir tatlıdır. Sorbe ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmaya başlamakla birlikte popülaritesi giderek artmaktadır. Pek çok kişi sorbe ile dondurmayı birbiri ile karıştırsa da aslında ikisi de birbirinden farklı lezzetler olma özelliğine sahiptir.

Sorbe tarihi dondurmaya göre çok daha eskiye dayanan bir tatlıdır. Dondurmadan farklı olarak sorbe üretiminde meyve püresi ve meyve suyu kullanılmaktadır. Dondurmanın temel hammaddesi olan süt ürünleri sorbe üretiminde kullanılmaz. Sorbenin dondurmaya göre daha buzlu ve kristalize bir yapıda olmasının nedeni üretiminde meyve bazına ek olarak şurup ya da şeker eklenmesidir. Dondurma daha kıvamlı bir yapıdadır, sorbenin yapısı ise üretiminde kullanılan malzemelerden dolayı çok daha hafiftir.

Hazz kaliteye, doğallığa, lezzete ve tazeliğe üst düzeyde önem veren bir marka olmanın sorumluluğuyla tüm ürünlerini titizlikle üretmekte ve farklı damak zevklerine hitap edecek çeşitliliği ile ön plana çıkmaktadır. Siz de https://www.hazz.com.tr/ adresinde yer alan Dondurma ve Sorbe Dondurma kategorilerini inceleyerek hem sizin hem sevdiklerinizin damak tadına hitap edecek dondurma ve sorbe çeşitlerini inceleyebilir, istediğiniz dondurma ve sorbe çeşitlerini alışveriş sepetinize ekleyebilir, Hazz’ın güvenilir ödeme sistemleri aracılığıyla saniyeler içerisinde alışveriş sepetinizdeki ürünleri satın alabilirsiniz. Bunlara ek olarak Hazz’ın 250 TL ve üzeri siparişleriniz için sağladığı ücretsiz kargo imkanından da yararlanabilirsiniz.

Hazz müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde sağlanması adına saat 14.30’a kadar sipariş edilen ürünleri aynı gün kargoya vermektedir. Saat 11.30’a kadar verilen İstanbul içi siparişleri ise aynı gün içerisinde teslim etmektedir. Anlaşmalı olduğu kargo şirketleri aracılığıyla Türkiye’nin her bir noktasına hızlı, güvenilir ve sorunsuz bir şekilde teslimat yapmaktadır.