Bu nedenle sabahtan bu yana neredeyse Manisa’da trafik  durmuş, bütün yollar kapatılmıştır. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir siyasi partinin mitinginin yapıldığı gün, kendilerinin Genel Başkanlarına rahat ev sahipliği yapabilmesi için herhangi bir siyasi çalışma tertiplemeyerek, çalışmalarımızı özellikle Merkez İlçe dışına kaydırdık.  Ancak özellikle normal vatandaşın yaşamını aksatacak tedbirler alındı ve üstelik Başbakan şu saat itibariyle mitinge gelmediği gibi, trafik içinden çıkılmaz bir hale geldi.    

Tüm bu olağanüstü tedbirlerin yanı sıra TGB üyelerinin polis tarafından Manisa Şubesinden dışarı çıkmasına izin verilmediği ve burada bir fiili gözaltı uygulaması başlatıldığı tarafımıza bildirildi. Daha sonra şubeden çıkmak isteyen bir arkadaşlarının gözlatına alındığı haberi geldi. Bu arkadaşlarının durumundan endişe eden ve bu nedenle Karakola gitmek isteyen gençlere gözaltı işlemi uygulandı.

Şu anda TGB Manisa İl Başkanı Kemal Tonay Uçak ile birlikte toplam 7 kişinin gözaltında olduğu bize bildirildi. Bu gözlatıların niçin yapıldığını sorduğumuzda ise; Iki kişinin Başbakan konuşurken pankart sallama hazırlığı içinde olduğu diğer 5 kişi hakkında da ihbar olduğu bize gerekçe olarak gösterildi.

'Manisa'daki Olağan Şüpheliler'

Bunlar düpedüz önleyici gözlatıdır. Önleyici gözlatı da Anayasa’mıza ve  İnsan haklarına açıkça aykırıdır. Bu ‘sen suç işleyeceksin, suç işleme ihtimalin var’ demektir. Kişiyi olağan şüpheli olarak görmek ve düşüncesini denetlemek demektir. Bunu geçtiğimiz aylarda yasalaştırmak istediklerinde karşı çıktık. Ama şu anda hiçbir şekilde yasal olmayan bu uygulamayı yani önleyici gözlatıları hemen hemen her mitingde uyguluyorlar. Şimdi de Manisa’dalar ve bu uygulamayı olağan hale getirdiler. Türkiye’nin neresine giderse gitsin Başbakan sıkıyönetim ilan ediyor. Bugün Manisa’daki durumda farklı değil. Gerek TGB İl Başkanlığından dışarı çıkmasına izin vermeyen fiili gözaltı gerekse diğer tüm gözaltılar herhangi bir suç işlemeden suç isnat etmektedir. Kaldı ki; protesto en doğal haktır.

Bizler de işte bu haberi alır almaz Avukat Ali Aslan ve İşçi Partisi Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir ile birlikte ilk önce gözlatıların yapıldığı Emniyet Müdürlüğü ek binasına gittik. Daha sonra kişilerin başka bir karakola götürüldüğünü öğrendik ve  şu anda Organize sanayi Bölgesindeki Emniyete doğru gidiyoruz. Ayrıca Manisa Emniyet Müdürlüğü önünde kötü muamele ve darp olduğu iddiaları da var. Bu durumla ilgili de Emniyetin kamera kayıtlarının araştırılmasını talep edeceğiz. ‘