İZMİR - Yerel Yönetimler ve Siyaset Bilimi Eğitimi Derneği'nin (YERSED) düzenlediği 'Yerel Yönetimler, Demokrasi, Kadın ve Basın Politikaları' konulu panel Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Gazeteci Yazar Barış Yarkadaş ve YERSED Koordinatörü Ali Koç'un konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Gürkan Hacır yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son günlerde yaşananları eleştirerek, "CHP'nin en önemli özelliği mazisinin tertemiz olmasıdır" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan da, kadınların yerel seçimlerde hak ettiği değeri görmesi gerektiğini söyleyerek, "Kadını ikincil gören ve bu algıya her geçen gün körükleyen yapılara karşı mücadele etmeliyiz. Herkesten en Atatürk kadar kadının yanında tavır almalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, panel öncesinde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ı ziyaret etti. Tekin, kendisine belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Tekin, Başkan Sındır ve vatandaşlarla birlikte yürüyerek panelin yapıldığı Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'ne geçti.