Sporcu ve faal branş sayısı açısından ülkemizin en büyük kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2013 yılındaki ulusal ve uluslararası şampiyonalarda elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabarttı. İzmir’e 132’si altın 400 madalya kazandıran Büyükşehirli sporcular; 1 Dünya, 5 Avrupa, 2 Akdeniz, 1 Balkan ve 14 Türkiye şampiyonluğu alırken 4 Türkiye rekorunun altına imzasını attı.

Türkiye’nin gururu oldular

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un 2013’teki en önemli başarısını, Polonya’daki Dünya Gençler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda tüm rakiplerini dize getirerek altın madalya kazanan İpek Özgün Deper elde etti. Buse Tosun, Bulgaristan’daki Dünya Genç Bayanlar Güreş Şampiyonası’nda ikinci olup İzmir’in sesini dünyaya duyurdu. Ferhat Arıcan, Hırvatistan’daki Dünya Kupası’nda paralelde; Mevlüt Arık, İran’daki Dünya Kupası Güreş Şampiyonası’nda, Sergen Gündüz ise ABD’deki Görme Engelliler Dünya Kupası’nda 3. olma başarısını gösterdiler.

İzmirli sporcular, çeşitli kategorilerdeki Avrupa şampiyonalarından 5 altın, 7 gümüş, 5 bronz madalya çıkardı. İzzettin Kanat bedensel engelli halterde, Buse Tosun genç bayanlar güreşte, Tolga İslamoğlu tekvandoda, Cankut Emiroğlu satrançta, Ali Osman Yangöz-Aybüke Aktuna ikilisi okçulukta altın madalyaları boyunlarına taktılar. Gülşah Kocatürk (judo), Remzi Başakbuğday -  Berkcan Süngü – Mehmet Koruyucu (tekvando), İpek Özgün Deper (bilek güreşi) ve Aybüke Aktuna (okçuluk) Avrupa ikinciliği alırlarken, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda da yine ikincilik kürsüsüne çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Akdeniz Oyunları’nda 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz, Balkan Şampiyonası’nda 1 altın, 1 bronz, İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda 1 gümüş madalya aldılar. Gamze Özgör 10 bin metre yürüyüşte 49.75 ile Derya Yıldırım 400 metrede 55.07 ile İzzettin Kanat bedensel engelli halterde 190 kg ile Cafer Yaşar da aynı branşta 150 kg. ile yeni Türkiye rekorlarının sahibi oldu.