İzmir Karaözü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği geceye Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Karaözü Derneği’nin kurucularından ve CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, KAR-DER yönetim kurulu ile üyeleri katıldı. Dernek üyeleri canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Hemşehri derneğinin öneminden bahseden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Günümüz dünyasında artık bizler doğduğumuz yerlerde yaşayamıyoruz, doyduğumuz yerlerde yaşıyoruz. Bu açıdan hemşehri derneklerini önemsiyorum. Doğduğumuz yerlerden büyük kentlere göç edip geldiğimizde birey olmaya başlıyoruz ancak aynı zamanda yalnızlaşıyoruz. İşte burada hemşehri dernekleri önemi ortaya çıkıyor. Üyelerine sıkıntılı anlarında yardım ediyor yanında oluyor. Her zaman destek veriyor. Siyasete girmemde belediye başkanı olmamda Karaözü Derneği’nin rolü büyük. Çağdaş, Cumhuriyetçi bir dernek sizinle birlikte yol almakta, bu açıdan büyük bir keyif. İyi ki varsınız” dedi. Başkan Çalkaya, “Umarım burada bir Karaözülü yerel yönetim de etkin olur. Belediye Başkan aday adayı arkadaşım Ali Talak’a bu yolda başarılar diliyorum şeklinde konuştu.

Derneğin kurucu başkanlarından Ali Talak, “1998 yılında derneği kurarken, gençlerle yola çıktık. Gençlerimiz birbirinden kopmasın kültürümüzü yaşatsın istedik. Şuan gördüğüm kadarıyla gençler eskisi kadar ilgi göstermiyorlar. Karaözü Derneği’nin 4 yıl başkalığını yaptım. Kampanya başlattık ve derneğin mülkiyetini aldık. Dernek binasının ve lokalinin mülkiyetini derneğe kazandırdık. Karaözü Derneği ender derneklerden biridir” dedi.

Derneğin 15 yıldır faaliyet gösterdiğini belirten KAR-DER Başkanı Yaşar Özdemir, “1998 yılında kurulduk. Derneğimizin kuruluş amacı kasabadaki yoksul insanlara yardım etmek ve ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs vermek. Dernek üyelerimizin eğitim seviyesi çok yüksek ve yüzde 100’ü sosyal demokrat bir yapıya sahip” dedi.