Mesir Taksi Durağı’na bağlı olarak 45 T 0102 plakalı taksinin şoförlüğünü yapan evli ve 3 çocuk babası Musa Şimşek, geçen 12 Şubat’ta Atatürk Mahallesi’ndeki Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün arkasındaki boş kanalda, başına tabancayla ateş edilerek öldürülmüş bulundu. Şimşek’in kullandığı taksinin ise 1 kilometre uzaklıktaki Fatih Mahallesi Söğüt Sokak'ta terk edildiği belirlendi. Soruşturma başlatan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, 200’e yakın işyeri ve Mobese kamerasının görüntülerini inceleyip, şüphelilerin Doğan Ay ile kardeşi Güngör Ay olduğunu saptadı. Uyuşturucu ve hırsızlıktan suç kaydı bulunan iki kardeş, 7 Nisan’da İzmir’den Manisa’ya gelirken polis tarafından yakalandı.

Tutuklanan iki kardeş hakkında 'kasten adam öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu, 'yağma' suçundan da 20’şer yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'BUGÜN TAKSİCİ SOYALIM'

Manisa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında, adı açıklanmayan bir kişinin olay gününü anlatan mektubu mahkemeye ulaştı. Mektupta, olay günü Doğan Ay'ın bir arkadaşına “Para lazım. Bugün bir taksici soymak istiyorum” dediği ve kardeşi Güngör Ay ile cinayeti işledikleri yer aldı. Sonraki duruşmalarda, Doğan Ay’ın olaydan sonra aradığı komşuları N.A. ile A.A.’nın ifadelerine başvuruldu. N.A. ifadesinde, olaydan sonra Doğan Ay’ın kendisini arayıp, bir taksiciyi öldürdüğünü söylediğini anlattı. Manisa’da yaşayan N.A. ile A.A.’nın ifade verdikten sonra can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle bir başka kente yerleştikleri öğrenildi.

CEZA ÜSTÜNE CEZA GELDİ

Davanın bugün yapılan son duruşmasına, öldürülen taksi şoförünün eşi Dilşah Şimşek, oğlu Aykut Şimşek ile avukatı Gözde Yerlikaya, tutuklu yargılanan iki kardeş Doğan Ay ve Güngör Ay ile avukatlari İlkay Eren ve Ali Avşar katıldı. Son savunmasını yapan sanık Doğan Ay, “Ben öldürmek istemedim.

Cebimdeki tabanca yanlışlıkla patladı. Yoksa kimseyi öldürmek istemem. Ayrıca taksiciden aldığımız para, ailesine teslim edildi” diye konuştu. Kardeşi Güngör Ay ise kendisinin olay günü taksinin dışında, ağabeyi Doğan Ay’ın ise aracın içinde olduğunu ve silah sesini duyduktan sonra baktığında Musa Şimşek’in öldüğünü gördüğünü söyledi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Doğan Ay ile kardeşi Güngör Ay'ı, 'adam öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca iki kardeşe, 'yağma' suçundan da 14’er yıl hapis cezası verildi. Doğan Ay ayrıca, ruhsatsız silah bulundurmaktan 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

'ADALET YERİNİ BULDU'

Parası gasp edilip, öldürülen taksi şoförü Musa Şimşek’in oğlu Aykut Şimşek, yaklaşık 9 aydır katillerin ceza alması için beklediklerini dile getirip, “9 ay boyunca her gece gözyaşı döktük. Annemle dualar ettik. Ettiğimiz dualar kabul oldu. Babamın katilleri en ağır cezayı aldı. Artık yas için değil, sevinç için gözyaşı dökeceğiz. Babam mezarında rahat uyuyacak. Tek dileğim hiçbir taksicinin başına böyle bir durum gelmesin. Kimsenin canı yanmasın” diye konuştu. Kararın ardından taksi şoförü Şimşek’in eşi Dilşah Şimşek de gözyaşı döktü.