MELİS APAYDIN İDE / EGE MECLİSİ - Kemeraltı’nın olmazsa olmazıdır gelinlikçiler, bindallıcılar. Özellikle yaz aylarında onlarca genç kız gelinliğini, nişanlığını, kına gecesinde giyeceği bindallısını burada seçer. Sadece İzmirliler değil, civar illerden gelen vatandaş da evlilik hazırlığı yaparken illa ki Kemeraltı’na uğrar. Esnafa göre bu popülerlerin farklı nedenleri var.

HER CEBE UYGUN

Kemeraltı’nın tercih edilmesinin en büyük nedeninin fiyatlar olduğunu belirten esnaf Levent Özer, “Gelinlikler bin liradan başlar kademe kademe artar. Her bütçeye uygun bir ürün mutlaka bulunur. Bu yüzden yıllardan beri gelinlik deyince akıla Kemeraltı gelir. İzmir'in diğer ilçelerinde de gelinlikçiler var. Ne olursa olsun Kemeraltı’nın zirvedeki yeri değişmez. Onlar da gelip kumaşlarını bizden alırlar” dedi.

HER ŞEY TEK BİR YERDE

Özellikle yaz aylarında çok yoğun olduklarını belirten Gözde Özlü, “Çarşıya gelenlerin her şeyi bir arada bulabilmesi büyük avantaj. Tek seferde tüm ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Evlilik hazırlıkları zaten çok zaman alıyor. İnsanlar en kısa sürede işlerini halletmek istiyorlar. Kemeraltı bu yüzden iyi bir merkez. “ diye konuştu.

KIRMIZI YERİNE HÜRREM YEŞİLİ

Bindallı fiyatlarının 200 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar gittiğini ifade eden Emine Doğan ise, “Osmanlı dönemine olan ilginin artmasıyla kına gecelerinin konsepti de değişti. Gelinler özellikle Hürrem’in giydiği kıyafetlerden istiyor. Eskiden kına gecelerinde kırmızı bindallı tercih edilirdi. Şimdi neredeyse kimse kırmızı bindallı giymiyor. En çok tercih edilen renk Hürrem yeşili” dedi.