Üniversiteler şimdiye kadar ülkenin temel taşlarını yerinden oynatabilecek olumsuz karar ve uygulamalar karşısında 'üç maymunu başarı ile oynadılar!..' Hiçbirinin rektöründen ve senatosundan bir açıklama, bir yorum gelmedi.

 Ancak, hayrettir!.. Şu günlerde, bazı özel ve devlet üniversite rektörlerinden Ortadoğu Üniversitesi öğrenci olayları ile ilgili olarak 'cılız ve taraflı yorumlar' duymaya başladı toplum. Demek ki bu saygıdeğer rektörler ülke sorunları karşısında uyanmayı böyle algıladılar...

 Bir rektörün ya da o üniversite senatosunun, bu konuda konuşmadan önce, büyük ve de saygın bir ünversite olan Ortadoğu Üniversitesi Rektörü ile temas kurması, konuyu ve gerçekleri tüm yönleri ile ondan öğrenmesi gerekmez miydi?

 Bunu yapmadan birilerinin isteğini yerine getirmek için o konuda yorum yapmanın rektör saygınlığı ile bir ilgisi olabilir mi?

 Bu değerli rektörlerden biri ile yılar önce bir kanser sempozyumunda birlikte olmuştuk. Kendisini o zaman gerçek bir bilim insanı olarak tanımıştım. Bazı insanlar anlaşılan zamana uyma çabası içinde olabiliyor ve bunu başarıyor!  Oysa görevler bu gün var, yarın yok...

 İleride yazılacak tarih kitaplarına bunlar da böyle geçecek...