Gazetelerde, internet sitelerinde güncel bir konu yer alıyor şu sıralar. 

       Bahçeşehir Üniversitesinin 'Türkiye Değerler Araştırması.' Bu, 1.605 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılmış bir araştırma. Sonuçlar, çağdaş olmayan bir ülkenin değerlerine aynen uyuyor!.. Bu yüzdelerden birkaçı şöyle. 

        * Ankete katılanların b'si, kadın kocasına biat etsin, sözünden  çıkmasın istiyormuş. Çünkü biatçılara göre kadın, yalnızca bir araç... Birtakım insanların Dünya görüşleri, kavrama yetenekleri bu kadar... Farklı bir şey zaten beklenmez. 

       Biata zorlanan, adı, sanı olmayan  kadınlara gelince; her gün şiddete uğradıkları ve bir şekilde ortadan kaldırıldıkları için bunların artık canı da, kanı da yok!.. 

       Bu konuyla ilgili en son bir haber Adana'dan. Yirmi altı yaşında bir kadın küçücük çocuğunun gözü önünde eşi tarafından bıçaklanıyor. Suçu; her gün işkence gördüğü kocasından ayrılmak istemesi. Daha önce de karısının burnunu kesip, sıcak su döken adamın resmine bakınca, psikiyatristler (!) mutlaka bu adamı görmeli diyorsunuz... 

         Kadına şiddet uygulayanlar yanı sıra, evlilikte kadın da her zaman düşündüklerini söyleyebilmeli, konuşabilmeli diyeceğine, kocasına biat etmelidir diyen anketteki b'lik kesime bir şey söylemeğe değmez. Çünkü onlar bir şekilde zavallılar...

         * w ise, din ile bilim çelişirse; dine inanırım demiş. Bilme inanmıyorsan, neden teknolojinin bütün imkanlarını kullanıyor, nimetlerinden faydalanıyor ve altına son model arabalar çekerek dolaşıyorsun? Teknolojiyi ortaya koyan, yaratan bilim değil de nedir?

         * q, erkeğin daha iyi lider olduğunu düşünüyor. Bu değerlendirmeyi yapabilmek için ankete katılanların; ülkemizde mesleklerinde lider olmuş başarılı bilim kadınlarını ve iş kadınlarını tanıyabilecek bir kültüre (!) sahip olmaları gerekir. Yalnızca kadın oldukları için onları lider olarak görmemek bizim insanlarımızın bir kısmının aşamadıkları, halledemedikleri sorunları ve kompleksleri zaten.

         * Bu araştırmanın en ilğinç sonucu ise, w' nin mutlu oluşu. Bu gerçekten ilginç bir sonuç!!!

       Mutlu olup, mutlu yaşayan bu kesimin (!) mutluluklarının nedeni acaba özel test ve araştırmalarla daha derin incelenebilir mi? Yoksa, bırakalım mışıl mışıl mutlu uyumaya devam mı etsinler?..