EGE MECLİSİ -İzmir’in Selçuk ilçesindeki THK Selçuk Havaalanı'nda gerçekleştirilen ve 14 takımdan 65 sporcunun katıldığı 44. Türkiye Paraşüt Şampiyonası, bugün yapılan kapanış töreniyle son buldu. Sporcuların Türk Hava Kurumu ve Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklardan 1500 feetten gerçekleştirilen toplam 743 atlayış, heyecan dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Bir hafta boyunca süren şampiyonada dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın yanı sıra Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’nın da katıldığı törende FS dalında; Türkiye 1’ncisi Türkşuşu A, 2.’si Anadolu BJK-A olurken üçüncü ise Adam takımı oldu. Takım hedef dalında dereceye giren takımlarda ise 1. Türkkuşu A, 2. Türkkuşu B, 3. Ankara Paraşüt Kule oldu. Ferdi hedef dalında da 1. Erdinç Köroğlu, 2. Turan Ertan, 3. ise Çağdaş Türkmen oldu.
Yapılan ilk şampiyonadan beri bu sporu yaptığını söyleyen 66 yaşındaki Doğan Müjdat Süzen, 51 yıldır paraşütle atladığını belirterek, “Keşke herkes imkan bulsa da bu sporu yapsa. Herkesin en az bir kere denemesi gerekiyor. Bize gençliği ve dinamikliği bu spor veriyor. Bir arkadaşım daha var, 45 yıldır beraber atılıyoruz. Hedefim 70 yaşına kadar atlamak” dedi.
Dünya paraşütçülüğüne yakın olabilmek için bu tür faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini anlatan sporculardan Emre Diker ise, “Umarım gelecekte daha çok sporcuyla bunu gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.(İHA)