Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in kurtuluş yıl dönümünü kutladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İzmir'in kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla, Vali Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na birer tebrik telgrafı gönderdiği belirtildi.
Başbakan'dan İzmir'e 9 eylül mesajı ise şöyle
  Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in düşman işgalinden kurluşunun 94'üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle:
"9 Eylül tarihi sadece İzmir'in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece anlamlı ve önemli bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' komutu ile harekete geçen kahraman ordularımız, İzmir'e girerek bağımsızlık yolundaki büyük bir engeli daha aşmışlar ve vatanımızı işgalden arındırmışlardır. İzmir'in kurtuluşu, tarihten silinmek istenen aziz milletimizin bütün dünyaya ebediyen var olacağı mesajını vermiş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun da habercisi olmuştur. Ne mutlu ki, geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele, birlik ve beraberlik içinde istikbal mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir. Ege'nin incisi güzel izmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü bu düşüncelerle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet minnetle anıyor, sizleri sevgiyle muhabbetle selamlıyorum."(DHA)