İzmir’in işgalden kurtuluşunun 94. yıldönümü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı. 9 Eylül günü sabah saatlerinden itibaren başlayan kutlama programı ise akşam Fener Alayı, konser, su perdesi ve ışık gösterileri ile devam etti. İzmir tarihi günlerinden birini yaşarken, İzmirliler de bu coşkuya ortak oldu. 

 

 

9 Eylül’le özdeşleşen Fener Alayı yürüyüşü ile birlikte heyecan doruğa ulaştı.  Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na ellerinde ışıklı balonlarla yürüyen gençlere Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da eşlik etti. Güzergah üzerinde bekleyen İzmirliler, Büyükşehir Bandosu’nun marşlarıyla yürüyen Fener Alayı’nı ellerindeki bayrakları sallayarak coşkuyla selamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlara karanfil dağıttı.  

Ünlü tenör sahne aldı

Fener Alayı’nın ardından Gündoğdu Meydanı'nda Kültür Modern Branss Ensemble Grubu ile birlikte ünlü tenör Murat Karahan sahne aldı. Opera dünyasının yeni yıldızı Murat Karahan, konserinin ilk bölümünü aryalara ayırırken, ikinci bölümünde türkülere yer verdi. “Çökertme”, “Nazende Sevgilim”, “Ah Bir Ataş Ver” şarkılarını seslendiren ünlü tenöre İzmirliler de eşlik etti. Gündoğdu Meydanı’nda tek yürek olan tek yürek olan İzmirliler, 10. Yıl Marşı’nı ellerindeki bayrakları sallayarak söyledi.

 

 

Atatürk İzmir Körfezi’nde

9 Eylül etkinliklerinin en heyecanlı anları İzmir Körfezi üzerinde su perdesi ve ışık gösterileri sırasında yaşandı. Gündoğdu Meydanı’nda toplanan İzmirliler, körfez üzerindeki su perdesinde Atatürk görüntülerini nefeslerini tutarak izledi. Işık gösterileri ise 9 Eylül kutlamalarına ayrı bir renk kattı.