EGE MECLİSİ - Kültürpark’taki Fuar Nikah Salonu’nda gerçekleşen bayramlaşma törenine belediye meclis üyelerinin yanı sıra Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile DİSK’e bağlı sendikaların başkan ve temsilcileri de katıldı. Çalışma arkadaşlarıyla tek tek bayramlaşan Başkan Pekdaş, sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir bayram dileklerinde bulundu.

Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir
Bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada demokrasi vurgusu da yapan Başkan Pekdaş, “15 Temmuz’da bir darbe kalkışması yaşadık. Halkın oylarıyla seçilmiş bir meclise ve hükümete yönelik bu darbe girişiminin demokrasiye yönelik bir darbe olduğu söylendi ve demokrasi nöbetleri yapıldı. Ama halkın oyuyla seçilenler sadece milletvekilleri ve hükümet üyeleriyle sınırlı değildir. Halkın oyuyla seçilen yerel yönetimler de var ve demokrasinin beşiği de bu yerel yönetimlerdir. Milletvekilleri ne kadar halkın oyuyla seçilmişse, halkın oyuyla kurulmuş hükümete darbe girişimi ne kadar kötüyse, halkın oyuyla seçilen yerel yöneticilere darbe girişimi de o derece kötüdür. Demokrasiyse herkese demokrasi, sadece bir kesime değil, her kesime demokrasiyi istemek gerekir” dedi.

İzmir’e büyük iş düşüyor

Demokrasiyi yükseltmek için İzmir’e, İzmir’deki Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ve örgütlü sendikalara büyük görevler düştüğünü söyleyen Pekdaş, “Biz bu ülkenin sigortasıyız, emniyetiyiz. Bu nedenle kendi sorumluluğumuzun bilincinde olarak demokrasi bayrağını yükseltmek zorundayız. Biz birbirimize sırtımızı dayamak zorundayız ki, Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açılabilsin” diye konuştu.

“Zorlukları birlikte aşarız”
Konuşmasını gelecekten umutlu olduğunu dile getirerek tamamlayan Başkan Pekdaş şöyle konuştu:
“Bölgemizde kan var, savaş var, gözyaşı var. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ama bizi bir arada tutan bu topraklarda yaratılan medeniyetlerin birleştirici gücü ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok. Bu nedenle bu bayramın gelecek güzel günlerin habercisi olmasını diliyor, hepinizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Mutlu kalın, sağlıkla kalın, esenlikle kalın.”