EGE MECLİSİ - Milletvekili  Çam, “Devlet size babanızdan miras kalmış çiftlik değil! İzmir’de 9 Eylül ilk kez kutlanmıyor. Bugüne kadar hangi siyasi parti lideri ya da Cumhurbaşkanının posteri asıldı” diyerek durumu eleştirdi.

“DEMOKRASİ AYIBI, SİYASİ RANT YAKLAŞIMI”
Bir devlet makamı olan Valiliğin bu tür siyasi girişimlere alet edilmesine 9 Eylül kutlamalarına gölge düşürdüğünü belirten Çam, “İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü 9 Eylül kutlamalarına koca bir ‘ayıp’ olarak kaydedilen bu demokrasi dışı, siyasi rant yaklaşımını kabul etmiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ten başka hiçbir portrenin asılmasını doğru bulmuyoruz. Başbakan bir siyasi partinin başkanıdır. Erdoğan, kendini partili Cumhurbaşkanı ilan etmiştir. Demokrasilerde ortak değerlere sahip çıkılır. Her vesile ile ben nasıl mesaj veririm, farklı algı oluştururum hesapları yapılmaz. Devleti dilediğiniz gibi yönetemezsiniz. Hukuksuzluğun, keyfi yönetimin vardığı nokta 15 Temmuz’dur. O gün paçanız tutuşunca başladınız ‘demokrasi’ demeye. Tehlike savuşunca görüyoruz ki, değişen hiçbir şey yok. Eski tas eski hamam…” diye konuştu.
“KURTULUŞ SAVAŞIYLA, 15 TEMMUZ’U KARIŞTIRIYORLAR”
Ulusal bayramlara hassasiyet uyarısı yapan CHP’li Çam, “9 Eylül emperyalizme ve işgale karşı verilen bir bağımsızlık ve kurtuluş savaşıdır. Görüyoruz ki devletin yetkili organları ve kamu görevlileri bu kurtuluş savaşıyla 15 Temmuz’da aynı yumurta ikizlerinin iktidar kavgasını karıştırmaktadırlar. Buradan bir kez daha uyarıyoruz ulusal bayramlarda sadece ve sadece cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün posteri kullanılır ve Türk bayrağımız kullanılır. Bunun dışında hiçbir simge kullanılamaz” dedi.
“İZMİR’E SAHTE MESAJLAR VERMEK KABUL EDİLEMEZ”
Kurtuluş günlerinin halkın ortak değeri olduğuna vurgu yapan Çam, sözlerini şöyle tamamladı: “Din nasıl ki halkımızın ortak değeri, kimsenin tekelinde değilse ve siyasetin onu sömürmesi yanlış yasak ise, aynı şekilde kurtuluş günlerimiz de halkın ortak değeridir. Erdoğan ve AKP’nin Cumhuriyet değerlerine saygı göstermesinden elbette memnunluk duyarız. Atatürk ve Cumhuriyete sahip çıkmak istiyorlarsa buyursunlar diledikleri etkinliği yapsınlar. Kendilerine yardımcı da oluruz. Ama devlet töreninde böylesi bu görüntü, İzmir’e sahte mesajlar vermek ve bunu da devletin valisine yaptırılması kabul edilemez, demokrasi adına ayıptır.”​