EGE MECLİSİ - 35 ülkeden toplam bin 178 kentin yer aldığı organizasyona Türkiye'den sadece İzmir katılacak. 'İzmir Otomobilsiz Kent Günü' ilan edilen 22 Eylül'de Alsancak Plevne Bulvarı trafiğe kapatılarak çeşitli sanat etkinliklerine evsahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2002 yılından bu yana Avrupa'nın bir çok kentinde her yıl Eylül ayında kutlanan 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir hareketliliğe dikkat çekilmesi amacıyla düzenlenen hafta dolayısıyla 21 - 25 Eylül 2016 tarihleri arasında 'Sürdürebilir Ulaşım Paneli', 'İzmir Otomobilsiz Kent Günü', 'Kordon'da açık hava film gösterimi', 'Bisikletli Akrobasi', '2-5 Yaş Tay Tay Bisiklet Yarışı' ve 'Otizmli Çocuklara Bisiklet Sürüş Eğitimi' gibi birbirinden renkli etkinliklere imza atacak. 35 ülkeden toplam bin 178 kentin katılım sağladığı Avrupa Hareketlilik Haftası'na, bu yıl Türkiye'den sadece İzmir katılıyor. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından da desteklenen etkinliğin bu yılki teması ise 'Akıllı ve Sürdürülebilir Hareketlilik'. Bir Avrupa Birliği projesi olarak da önem taşıyan Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde, kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesi için her gün değişik bir konuya odaklanılarak etkinlikler düzenlenecek.

 AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

 Avrupa Hareketlilik Haftası' sayesinde, orta ve uzun vadede, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ulaşım türlerinin benimsenmesiyle yaşanabilir ve sağlıklı kentlerin oluşturulması amaçlanıyor. Bu amaca ulaşmak için kentte yaşayan bireyler, topluluklar ve yöneticilerde farkındalık yaratılmasının yanısıra, sokakların motorlu araç olmadan nasıl olduğunun hatırlatılması, toplu ulaşımın ve bisiklet kullanımının özendirilmesi, hava ve ses kirliliğinin önüne geçilmesine katkı sağlamak ve sokakların sahiplendirilmesi hedefleniyor.(dha)