EGE MECLİSİ - Caddelere konumlandırılmış elektronik termometrelerin 34 dereceyi gösterdiği, yüksek nemle 40 dereceye kadar hissedilen sıcaklardan bunalan tatilciler, soluğu sahillerde aldı. İlçe merkezinden turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan mavi bayraklı plajlarda akın eden tatilciler, gün boyu serinlemek için denize girdi. 

 

 

Tatilciler, ilçe merkezinde bulunan sahillerin yanı sıra turistik Bozburun, Orhaniye, Selimiye ve Söğüt Mahallesi'nde plajları doldurdu. Kimileri, şezlonglarında uzanarak yazı aratmayan Eylül ayı güneşinde bronzlaşmaya çalıştı. Bazıları gün boyu çocuklarıyla denizde oyunlar oynadı, bol bol yüzdü. Heyecan arayanlar ise muz, deniz paraşütü, jet sky, sürat motorları gibi su sporları yaparak heyecan yaşadı. Otel havuzları ve su parkları ise plajları aratmayan kalabalıklara sahne oldu. Sahilde bulunan otellerde kalan bazı vatandaşlar, hem havuz keyfi yaptı hem de arada denize girerek serinlemeye çalıştı. 

Yalova'dan eşiyle bayram tatiline gelen esnaf Can Erbaş, "Arkadaşlarımın tavsiyesiyle geldim. Marmaris doğası ve denizle çok güzel. İki kişi her şey dahil 600 liraya hem ucuz hem de unutulmayacak bir tatil yaşayacağız" dedi. Manisa'dan bir hafta ailesiyle tatile gelen Mühendis Orhan Erdem, "Bayram tatilini bol bol denize girerek ve Eylül ayının yakmayan güneşinin tadını çıkartarak geçiriyoruz. Marmaris güzel herkes mutlaka bir kez gelip tatil yapmalı" dedi.(Ali GÜNDOĞAN-dha)