1 Kasım 2015'te gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'den AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Budak, Şemdinli ilçesinde evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Budak hayatını kaybetti. Valilik daha sonra yaptığı yazılı açıklamada bugün saat 15:00'dan itibaren 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti.

AĞIR YARALANAN BUDAK TÜM MÜDAHALEYE RAĞMEN KURTARILAMADI

Müteahhit ve AK Partili siyasetçi Ahmet Budak, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Budak, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedavi altında tutulduğu Şemdinli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

BUDAK'A SALDIRI SONRASI 3 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YSAĞI İLAN EDİLDİ

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'den AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Budak'a silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından Altınsu (Şapatan) köyünde 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hakkari Valiliği konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu Köyü merkez ve bağlısı bulunan Dereboyu, Meydan ve Elde mezralarında icra edilecek operasyon esnasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile emniyetli şekilde seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkacağı, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11-C maddesi gereğince, İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu Köyü Merkez ve bağlısı bulunan Dereboyu, Meydan ve Elde Mezralarında 14 Eylül 2016 günü saat 15.00'ten itibaren 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu Köyü Merkez ve bağlısı bulunan Dereboyu, Meydan ve Elde Mezralarına giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır" denildi.

 

KÖY CAMİSİNDEN ANONS EDİLDİ

Köy camisinden de sokağa çıkma yasağı hoparlör ile anons edildi.(internethaber)