EGE MECLİSİ - Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, fiziki eksiklikleri bulunan 37 okulu yeni eğitim öğretim yılı öncesi pırıl pırıl yaptı. Yürütülen kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları sayesinde pazartesi günü ders başı yapacak olan on binlerce öğrencinin daha iyi koşullarda eğitim görmesi sağlandı.
TÜM EKSİKLER GİDERİLDİ
Konak Belediyesi’nce yürütülen bakım ve onarım çalışmaları kapsamında okulların sınıf ve koridorları boyandı, tuvaletleri baştan aşağı yenilendi, eskiyen zemin döşemeleri yenileriyle değiştirildi. Ekiplerin yoğun emek harcadığı çalışmalar sadece bina içleriyle sınırlı kalmadı. Okulların eskimiş dış cephe boyaları yenilenirken, korkuluk demirleri de elden geçirildi. İhtiyaç duyan okullara da basketbol potaları ve mini futbol kaleleri dikildi. Çalışmalar sonunda okullar yeni eğitim yılı öncesi pırıl pırıl oldu.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eğitim yuvalarını daha temiz, güvenilir ve sağlıklı ortamlar haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim görmeleri için bütçemizde yer almamasına rağmen bu tadilatları gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” dedi. Pekdaş, okulların bakım ve onarım çalışmalarının belirlenen takvim doğrultusunda eğitim yılı boyunca süreceğini söyledi.