Tarık Akan'ın ölüm nedenine ilişkin de bilgi veren Müjdat Gezen, hayatını kaybeden Tarık Akan hakkında, "Akciğer kanserinden ölmedi. Maalesef kanser karaciğere sıçramıştı. Akciğeri hemen hemen kurutmaya halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı" dedi.

CNN Türk'e telefonla bağlanan Gezen, "Hepimizin başı sağolsun. 3 gün evvel hayat arkadaşı Acun Günay ile konuştum. Yoğun bakımda olduğunu söyledi. Doktorlarla konuştum, 'boşuna gelmeyin' dediler, yanına almıyorlar zaten. Tarık bizim yalnız meslektaşımız değildi. Dost olarak, arkadaş olarak çok başka bir insandı. Dünya çapında bir oyuncuydu. İlk kapak yıldızı olduğu günden bu yana dostluğumuz kopmadı. Benim bugün not defterimde, 'Tarık'a git' yazıyordu ama tabii bir anlamı olmuyor artık" şeklinde konuştu.

Müjdat Gezen, "Son zamanlarda o aslanlar gibi 1.90'lık adam erimişti maalesef. Uzun süre hastalığından kimseye söz etmedik. Onun hakkında di'li geçmiş olarak konuşmak öyle gücüme gidiyor ki anlatamam. Belki bu bir mesaj olsun, insanlar bu mikrop parçasını, sigarayı içmesinler artık. 'Sigara içmiyorsun, yiyorsun' diyordum. Günde 80 sigara ne demek" ifadelerini kullandı. (vatan)