EGE MECLİSİ - Manisa İl Emniyet Müdürlüğü 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2016-2017 eğitim öğretim yılında okullarda alınacak emniyet tedbirleri kapsamında okul irtibat yetkilileri görevlendirdi. Sorumlu oldukları okul yönetimleri ile işbirliği yaparak, güvenlik konusundaki eksikleri tespit edip ilgili birimlere bildiren yetkililer, aksaklıkların giderilmesini sağlayacak. Okulların tümünün sabah, öğle ve akşam giriş çıkış saatlerinden önce görev alıp, emniyet, asayiş ve trafik yönünden tedbirler alarak öğrencilerin rahat giriş çıkış yapmalarını sağlayacak 9 ayrı birimden sivil ve resmi olmak üzere 29 ekip görevlendirildi.



Okullarda meydana gelebilecek ve kriz olarak değerlendirilebilecek olaylara ilk olarak müdahale etmek üzere de Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekibi ile Çocuk Şube Müdürlüğü'nün ekibi 'Krize Müdahale Ekibi' olarak görevlendirildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Polis Merkezi Amirliklerine bağlı ekiplerce ortak olarak, ders saatlerinde okul çevresinde bulunan, özellikle internet kafeler olmak üzere umuma açık yerler sık sık kontrol edilecek, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları, ayrıca bu gibi yerlere öğrencilerin ve yaşları küçük çocukların alınmaması sağlanacak. Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nce kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik afiş, broşür asılacak, toplantı gibi faaliyetler düzenlenecek.(Dha)