EGE MECLİSİ - Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin dirliği ve bayrağımızın daima gönderde olmasında en büyük payın sahibi  iki yüce mertebenindir. Biri şehitlerimiz, diğerleri de gazilerimizdir." dediği açıklamasında; şunları kaydetti; "İnançla çıktığı yolda Allah uğruna, vatanı için canını veren şehitlerimiz ve yine aynı savaşa canını ortaya koyarak girip sağ kalan gazilerimiz; iki yüce mertebenin sahipleridirler ve bizlerin rehberleridirler. Şehitlerimiz de, gazilerimiz de; " Ya istiklal ya ölüm" diyerek göğüslerini, Allah'a, vatana siper eden müstesna cesur yüreklerdir. Hayatta kalanlar, yani gazilerimiz; bizim hürriyet ve istiklalimizi borçlu olduğumuz kadar, içine düştüğümüz elzem zamanlarda  da yol göstericilerimizdir. İşte bu yüzden; bu ülkenin, milletin sırtı yeri gelmemiştir."
Gerek Türk Ordusu gerekse vatanı, istiklal ve istikbali için gözünü kırpmadan teyakkuza geçen, askerliği mayasında taşıyan, yaşam biçimi kabul eden fedakar Türk Milleti;  dün olduğu gibi bugün de bu ulvi niteliğinden zerre kaybetmemiştir. Dünyayı sarsan Osmanlı'dan bugüne kadar ; hakkı olanı hak yolunda, vatanı ve bağımsızlığı için canı pahasına koruyarak kurtuluş destanı yazan ecdadımız, askeri ve sivili ile şehidi ve gazisi ile tarihimizin onuru, cennetin neferidir."
Aldığımız nefeste izleri var...
Gazilik ve şehitliğin; yılda sadece bir günle anılacak makamlar olmadığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; hepsinin huzurla aldığımız her nefeste izi ve emeği olduğunu vurguladı. Gazi Mustafa Kemal'in nezdinde; silah arkadaşlarına ve isimli isimsiz tüm gazilerimize atfedilen bu tarihin; milli bağımsızlık şuurumuzun diriliği için önemine dikkat çeken Başkan Delican mesajında ayrıca şunları dile getirdi; "Bu millet, aslının ve varlığının sürmesi, bu toprakların vatanı olarak kalması için çok büyük kararlılıklar gösteren; şehit mi gazi mi olurum diyerek bir dakika dahi düşünmeden tüm benliğini, canını ortaya koyacak kadar kahramandır. Her gazimiz, şehit olmayı mübarek sayarak yola çıkmıştır. Dünyanın dudak bükerek; "bunları mı alt edemeyeceğiz' dediği Türk Milleti; mağlupların dillerinde halen pelesenk olan bir destanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazmıştır. Ona, vatan ve millet davasında yolunu, başını ortaya koymuş tüm kahramanlarımıza minnet ve şükran borçluyuz.
Onlar kadar aileleri de...

AK parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; sözlerini şöyle sürdürdü. "Halen hayatta olan gazilerimizin önünde hürmet ve minnetle eğiliyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetleri; başımızın üstündedir; davaları, ömrümüzün muradı ve davasıdır. Onur ve şerefle bu bayrağı taşımaya devam edeceğimizi bilmelerini istiyorum. Ailelerini saygı ile selamlıyorum. Devletimizin ve hükümetimizin kendilerini en az;  yüreklerimizde kor olan şehitlerimiz ve gazilerimiz kadar baş tacı ettiğini unutmamalarını istiyorum..
Bu duygu ve düşüncelerle  tekrar söylemek isterim ki, bu vatan bizimdir. Vatanımızı bölüp parçalamak isteyen; şehit ve gazilerimizin kanlarına boyanmış bayrağımızı ve devletimizi alaşağı etmek isteyen hangi güruh olursa olsun, karşılarında bizleri bulacaktır...