EGE MECLİSİ - Profesyonel tenis takviminin prestijli organizasyonu ve bir İzmir klasiği haline gelen TEB İzmir Cup’ta dokuzuncu yıl heyecanı yaşanıyor. Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 2008’den beri organize edilen turnuva, bu sene 17-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasına ev sahipliği yapan İzmir Örnekköy’deki Zübeyde Hanım Ulusal Tenis Eğitim Merkezi’nde (UTEM) düzenlenen basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş’un yanı sıra, turnuva başhakemi Roland Herfel, oyuncular Altuğ Çelikbilek ve Stefanos Tsitsipas, TTF İzmir İl Temsilcisi Bülent Necimoğlu ve turnuva direktörü Zeynep Kavak katıldı. Daha önce toplantıya katılacağı açıklanan Milli Tenisçi Marsel İlhan ise tanıtımda yer almadı.
Toplantıya son dönemde tenisteki ilerlemenin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyerek başlayan Cengiz Durmuş, bu gelişmede Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan aldıkları desteğin yanında sponsorlarının da büyük katkı verdiğini söyledi. Durmuş, “Bu zor zamanlarda bu turnuvaların yapılması çok önemli. Destekçilerimiz olmazsa bu işler yürümez. Onlar sayesinde dünyanın en iyilerini ülkemizde izliyoruz. Oyuncularımız gelişme fırsatı buluyor” diye konuştu.

“Türkiye bir barış ülkesi”

Bir soru üzerine İstanbul Challenger’da Tunuslu Malek Jaziri ve İsrailli Dudi Sela’nın uluslararası medyada ses getiren final maçına değinen Başkan Durmuş, politik olarak birbirini tanımayan ve oyuncularının karşılaşmasına izin vermeyen iki ülkenin sporcularının geçmişin aksine karşı karşıya geldiğini hatırlatarak, “Türkiyemizin bir barış ülkesi olduğunu bir kez daha gördük. İki başarılı tenisçinin final maçı, buradan yayılan bir barış mesajı oldu” ifadelerini kullandı.

Turnuva başhakemi Alman Roland Herfel, ATP Challenger düzeyi için oldukça etkileyici olan İzmir’deki tesisin yıllardır organizasyona tahsis edilmesinden ötürü teşekkürlerini sunarken, TEB İzmir Cup’ın seviyesinin her geçen yıl yükseldiğini belirtti.
Dünya gençler sıralamasında 1 numarada olan Yunan Tsitsipas, “Burada her şey iyi görünüyor. Çok güzel bir turnuva” şeklinde konuştu. Teklerde geçen yılın finalisti Rumen Marius Copil ile ilk turda karşılaşacak olan 19 yaşındaki milli tenisçi Altuğ Çelikbilek de “Bize tanınan imkanlarla daha iyilerini yapacağımızı düşünüyorum. Bir önceki hafta İstanbul’da çeyrek finali ucundan kaçırmıştım. Burada daha iyisi için mücadele vereceğim. Arkadaşlarımla birlikte her turnuvada kendimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz” dedi.