EGE MECLİSİ - CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, yönetimi ve partili kadınlar, İstanbul’da bir kadının otobüste saldırıya uğramasının ardından il binası önünde eylem yaptı. Ellerinde “Özgür birey, özgür kadın”, “Şort da giyerim”, “Kırmızı ruj da sürerim”, “İstediğimi giyerim sana ne” ve “Kadına şiddete hayır” yazılı dövizler taşırken, “Yaşasın kadın dayanışması", “Kadın gülerse toplum güler” sloganları attı. Eyleme, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı da katıldı.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, yönetimi ve partili kadınlar, İstanbul’da bir kadının otobüste saldırıya uğramasının ardından il binası önünde eylem yaptı. Ellerinde “Özgür birey, özgür kadın”, “Şort da giyerim”, “Kırmızı ruj da sürerim”, “İstediğimi giyerim sana ne” ve “Kadına şiddete hayır” yazılı dövizler taşırken, “Yaşasın kadın dayanışması", “Kadın gülerse toplum güler” sloganları attı. Eyleme, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı da katıldı.


“Son kurbanlardan biri”

Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, “Bayramın birinci günü bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeni ile Ayşegül Terzi’ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı, şiddeti kınıyoruz. Ayşegül Terzi, kadına şiddeti doğal ve meşru düşünen zihniyetin son kurbanlarından biridir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez otobüsün içinde kendini göstermiştir” ifadelerine yer verdi.



“Yalnız değilsin Ayşegül”

CHP’li kadınlar için laikliğin, çağdaşlığın ve demokrasinin vazgeçilmez olduğunu belirten Balcı, “Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aramaya kararlıyız. Ayşegül’e atılan tekme; laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir. Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül” diye konuştu.(iha)