İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kuzey aksında kalan ilçelere daha hızlı ve daha  kaliteli hizmet verilmesini sağlamak amacıyla Bergama'da kuracağı bölge şantiyesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Kısa sürede içinde asfalt ve parke bordür üretiminin başlayacağı tesiste Bergama'yla birlikte Kınık, Dikili, Aliağa ve Foça gibi çevre ilçelere de hizmet verilecek. “Kuzey Şantiyesi” sayesinde, bu bölgelerdeki yol, altyapı ve inşaat çalışmaları yerinden ve hızlı bir şekilde yürütülürken işletme maliyetleri de azalacak. 

Üretim tesisleri kuruluyor


İZBETON Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı birimler tarafından kullanılacak tesiste üretim ve imar yollarının açılması, yol tamiri ve köylerin ihtiyaç duyduğu tesislerin yapımına yönelik birimler faaliyete başladı.

 

Bergama şantiyesinde İZBETON tarafından saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip bir asfalt tesisiyle birlikte kapalı devre taş kırma makinesi de kuruluyor. Yine şantiye içindeki bin 500 m2 kapalı alanda, günde 1000 m2 üretim kapasiteli parke bordür üretim tesisi de yer alacak. Yıl sonuna kadar İZBETON'un üretim birimlerinin devreye girmesiyle birlikte Bergama Bölge Şantiyesi, Büyükşehir Belediyesi'nin kuzeydeki “hizmet kalesi” haline gelecek.

Uzak ilçeler çok daha yakın olacak


Üretim tesislerinin yapımının sürdüğü Bergama şantiyesinde Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe ile birlikte incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin her noktasına daha hızlı ve daha kaliteli hizmet götürmeye çalıştıklarını belirterek, “Tıpkı Kuzey’de olduğu gibi kentin Güney bölgesi için de Bayındır’da başka bir şantiye daha kuruyoruz. Artık uzak ilçelere çok daha yakın olacağız” diye konuştu.